Cum a scăpat de închisoare un traficant de droguri: „Nu sunt traficant, ci bolnav”

Data:

Cum a scăpat de închisoare un traficant de droguri: a găsit argumentul cu care să-i înduplece pe judecători în apel.

„Nu sunt traficant, ci bolnav”, a susținut acesta. Surprinzător, magistraţii au ajuns la concluzia că avea dreptate şi că ar fi mai util societăţii în libertate decât după gratii.

Ioan Andrei Tănăsucă a fost trimis în judecată în septembrie 2021, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Cercetările arătaseră că Tănăsucă începuse să cumpere substanţe cu efecte psihoactive încă din 2011, pentru consum propriu, la petrecerile organizate prin cluburile de noapte.

Începuse cu produse entobotanice şi continuase cu cannabis, ajungând în final la cocaină, amfetamină şi ecstasy.

Ajunsese astfel să cunoască şi distribuitori, şi clienţi. În 2015, luase hotărârea să vândă o parte din drogurile cumpărate, pentru a-şi finanţa viciul.

Devenise la rându-i cunoscut ca având în permanenţă droguri spre vânzare.

Anchetatorii au stabilit că în perioada ianuarie-iunie 2015 se aprovizonase cu 300 de pastile de ecstasy, pe care le vindea cu 60-80 de lei bucata.

Mai cumpărase şi 120 grame de cannabis, din care vânduse două treimi. S-a retras temporar din afaceri după ce, în urma unei acţiuni instrumentate de DIICOT Maramureş, furnizorul său de ecstasy fusese arestat.

Citește și: Băgat după gratii pentru un furt banal de acum un sfert de secol. Dosarul nici măcar nu mai exista, fiind dat la topit

Cum a scăpat de închisoare un traficant caare a cumpărat 3 kg de cannabis

S-a reapucat de „muncă” în ianuarie 2016, cumpărând 3 kilograme de cannabis, cu 25 de lei gramul. A început să-l vândă cu 40-60 de lei gramul, în cantităţi de 20-60 de grame.

Pe 31 decembrie 2016, un grup de tineri a fost oprit de poliţişti după ce se aprovizionase de la Tănăsucă, iar traficantul a ajuns în cele din urmă în faţa judecătorilor.

Colaborase cu anchetatorii, ajutând la tragerea la răspundere şi a altor traficanţi, aşa că a beneficiat de clemenţă. El a fost condamnat totuşi la 3 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie.

Sentinţa a fost contestată de Tănăsucă, acesta apreciind că judecătorii plecaseră de la o premisă greşită, aceea că gravitatea infracţiunii era sporită de faptul că se apucase de trafic după o lungă perioadă în care fusese simplu consumatpr. Or, dimpotrivă, dependenţa de droguri este o afecţiune medicală.

„Situaţia în care inculpatul a comercializat droguri a reprezentat o afecţiune medicală care l-a împiedicat să facă alegeri sănătoase”, s-a menţionat în motivele de apel.

În plus, imediat după ce fusese prins şi începuse ancheta în cazul lui, Tănăsucă se cuminţise. Îşi găsise un loc de muncă stabil, lucrând acum la Oslo, în Norvegia.

Continuarea, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: ilustrativ/arhivă

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related