Cum arată o grădiniță construită de la zero, cu jumătate de milion de euro, în Bihor

Data:

Cum arată o grădiniță construită de la zero, cu jumătate de milion de euro, în Bihor. În Sânmartin, locul unor garaje inestetice, care nu foloseau comunității, ci doar proprietarilor lor, a fost luat de o grădiniță, construită de Primăria comunei în cadrul unui proiect european în valoare de 500.000 de euro.

Botezată „Prietenii copilăriei”, grădinița a fost ridicată în jurul blocurilor de pe strada Ioan Slavici, după exproprierea a 16 garaje, și și-a deschis porțile luni, dezvăluind copiilor și părinților un spațiu primitor, amenajat în culori pastelate și cu mobilier modern. Între orele 10.30 și 11.30, oricine a putut vizita unitatea de învățământ și, cum se află în apropierea celeilalte grădinițe din localitate, nu puțini au fost vizitatorii.

Ridicată cu fonduri europene în valoare de 500.000 de euro, atrase prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), grădinița are 4 săli de grupă, fiecare cu vestiar și baie proprie, dar și cu sistem de sonorizare, tablă inteligentă și videoproiector, o sală multifuncțională, bucătărie, spălătorie, călcătorie, izolator, sală de ședințe, spații administrative, loc de joacă în curte și 19 locuri de parcare.

Grădinița are sistem de supraveghere video, încălzire în pardoseală, iar din această toamnă, ea va fi frecventată de 88 de copii, 8 cadre didactice și două îngrijitoare, după cum a menționat, la inaugurare, directoarea Ramona Bocșan.

Pe lângă că arată bine, grădinița a fost și construită rapid, într-un an și trei luni, ceea ce l-a făcut pe primarul din Sânmartin, Cristian Laza, să laude firma constructoare.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Inspecția Judiciară a „spălat” doi magistrați acuzați că oferă posturi bine plătite și că amenință studenții

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related