Mesaj la început de an școlar de la judecătorul Danileț: „Nu copiați și nu plagiați – nu vrem să ajungeți așa miniștri sau judecători la CCR!”

Data:

Mesaj la început de an școlar de la judecătorul Danileț: magistratul îi îndeamnă pe elevi să fie onești, să nu copieze și să nu plagieze pentru a ajunge miniștri sau judecători la Curtea Constituțională a României.

Luni, 11 septembrie, este prima zi de școală pentru elevii și copiii de grădiniță. În anul școlar 2023-2024, la nivel național sunt înscriși aproximativ 2.700.000 de elevi şi preşcolari.

Magistratul clujean Cristi Danileț i-a îndemnat pe elevi să-și exprime nevoile, să se facă auziți și ascultați de profesori și părinți, dar și să nu admită sub nicio formă violența verbală sau fizică. În mesajul său, Danileț a mai arătat că plagiatul sau copiatul nu reprezintă o modalitate corectă prin care tinerii pot accede în funcții publice. De asemenea, acesta s-a referit și la tema drogurilor sau a armelor în școli.

Citește și: Ce structuri de informații l-au făcut de râs pe președinte?

„Azi este doar despre elevi și profesori.

Succes elevilor în noul an școlar! Să învățați de la profesorii voștri, să îi respectați și să le spuneți ce doriți. Cereți sa fiți ascultați, iar ei o vor face și vă vor îndruma! Nu tolerați sub nicio formă violența verbală sau fizică, indiferent de la cine ar veni.

Utilizați mai puțin telefoanele la școală, nu aduceți arme albe și droguri – stăm cu ochii pe voi, știți deja asta. Nu copiați și nu plagiați – nu vrem ca pe baza acestor „merite” să ajungeți miniștri sau judecători la CCR! ”, a transmis magistratul clujean Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook, în mesajul adresat elevilor.

Klaus Iohannis a anunțat, luni, că pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se va afla tema consumului de droguri în rândul tinerilor:
„Consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT)”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

De altfel, testarea elevilor antidrog în unitățile de învățământ, proiect anunțat de ministerul Educației, nu a fost concretizată printr-un set de măsuri coerente nici până la începutul noului an școlar 2023-2024. 

Continuarea în Monitorulcj.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Cristi Danileț / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...