Cum au sărbătorit orădenii Ziua Mondială Art Nouveau | Bihoreanul

Data:

spot_img

Cum au sărbătorit orădenii Ziua Mondială Art Nouveau. Centrul orașului a fost „îmbrăcat” în artă, reușindu-se punerea în valoare a patrimoniului arhitectural al Oradiei. Tema din acest an a fost „Lumina/The Light/La Lumière”

Programul zilei a inclus o serie de evenimente care au pus în valoare patrimoniul arhitectural al oraşului, printre care proiecţii spectaculoase cu operele pictorului Gustav Klimt şi concerte susţinute în faţa monumentelor Art Nouveau. 

Toate au avut un public numeros, unii orădeni mărturisind că evenimentul i-a făcut să-şi observe oraşul cu mai multă atenţie.

Citește și: Concursul Internațional George Enescu: 149 de tineri violoniști, pianiști și violonceliști

Au făcut-o alături de turişti, în grupurile de spectatori remarcându-se foarte multe voci care vorbeau engleză sau franceză. Activităţile din programul Zilei Art Nouveau au fost gratuite.

Palatul Moskovits Miksa, construit în stil Art Nouveau

Participanţi de toate vârstele au fost invitaţi la ateliere de creaţie ţinute în Casa Darvas-La Roche, tururi ghidate ale clădirilor Art Nouveau din centru şi proiecţii de film la fostul cinematograf „Libertatea” din Palatul Vulturul Negru.

Tot acolo, fotograful orădean Remus Toderici a condus două tururi foto, unde câteva zeci de persoane au descoperit sălile cinematografului dezafectat şi au avut ocazia unică să facă fotografii în interior.

Fotograful a remarcat că majoritatea participanţilor au fost turişti, curioşi să intre în bătrânul cinematograf.

Citește și: Pianistul Thurzó Zoltán, un nou record mondial. A cântat la pian în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume

Într-o altă clădire emblematică, Palatul Moskovits Miksa, au avut loc două concerte aparte. De la orele 12 şi 18, o parte din corul Filarmonicii de Stat Oradea a cântat din balcoanele palatului construit în stil Art Nouveau între anii 1904 şi 1905, după planurile arhitectului Rimanóczy Kálmán jr.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related