Primărița, soțul, fiul și nora, toți pe liste la alegeri | Ziarul de Iași

Data:

Primărița, soțul, fiul și nora, toți pe liste la alegeri. Aceștia au candidat din partea Partidului Național Liberal la Primăria, respectiv Consiliul Local al comunei Mironeasa, județul Iași.

De regulă, culoarea politică a primarului s-a regăsit și pe buletinul de vot pentru șeful de la județ. Excepție face Hârlăul, fief tradițional PSD, care a votat însă cu candidatul PNL.

Rezultatele aproape finale ale alegerilor locale (în județ mai lipsea aseară un singur raport, de la unul din cele 98 de birouri electorale de circumscripții locale) arată evoluții interesante dincolo de numărul de voturi obținut de candidații la primării și la șefia Consiliului Județean.

Citește și: Cine este de vină, poporul sau politicienii?

Nora nu a prins un loc în Consiliul Local

Comuna Grajduri rămâne pe mâna celui care o conduce de la sfârșitul lui 1989, reales acum pentru al nouălea mandat – sau al zecelea pentru Constantin Zamfirache, dacă numărăm și jumătatea până la primele alegeri, din 1992.

La Mironeasa găsim un exemplu de succes în familie: primărița, soțul ei, fiul și nora s-au aflat cu toții pe lista candidaților PNL, însă nora, plasată strategic la poziția 15 de la Consiliul Local (care are 15 locuri), a rămas pe dinafară.

Citește și: După alegeri, patru tendințe și un potențial pericol

Primăria Rediu a fost câștigată de reprezentantul PNL cu cel mai mic procent de voturi din județ, doar 28,92%, la o prezență de 50,74% din populația cu drept de vot a comunei.

Însă Consiliul Local va avea o configurație și mai încâlcită decât în mandatul care se încheie, când au fost 6 consilieri USR, 4 PMP, PNL și PSD câte 2 și unul de la Pro România.

Din toamnă, de când rezultatele alegerilor din 9 iunie se vor vedea și practic, mozaicul de la Rediu va arăta așa: PSD și PNL (care a absorbit filiala locală PMP) cu câte 4 aleși, USR 3, Forța Dreptei 2, iar PUSL și AUR câte unul.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi universitari timișoreni au primit distincții din partea Ambasadei Franței | Puterea a Cincea

Doi universitari timișoreni au primit distincții din partea Ambasadei...

Festivalul–Concurs „Lada cu Zestre”. Localitatea câștigătoare | Banatul Azi

Festivalul–Concurs „Lada cu Zestre”. Localitatea câștigătoare a ediței din acest...

Cursele WizzAir de la Cluj au întârzieri. Ce reclamă pasagerii | Monitorul de Cluj

Cursele WizzAir de la Cluj au întârzieri. Ce reclamă...

Cum ne protejăm de caniculă. Sfatul medicului | Gazeta de Stâlpeni

Cum ne protejăm de caniculă în aceste zile toride....