Cum este distrus un „colț de rai” din Făgăraș pentru a se construi o mănăstire (Aktual24)

Data:

Cum este distrus un „colț de rai” din Făgăraș pentru a se construi o mănăstire ortodoxă. Zona, un „colț de rai” natural din Munții Făgăraș, un sit Natura 2000, a fost devastată de utilajele de pe șantier și de lucrări în sine. În acte apare drept „cabană turistică”.

Informații și fotografii din această zonă au fost difuzate de asociația Agent Green.

„Întâi a fost un colț de rai. Apoi a apărut o potecă către rai. Apoi un drum. Acum este iad căci un preot își face mănăstire”, a scris organizația de mediu.

Iată cum arăta zona înainte de a începe construcțiile:

Cum este distrus un „colț de rai” pe Valea Sâmbetei pentru a se construi o mănăstire
Sursă foto: Agent Green / Facebook

Iată cum arată acum această zonă:

Cum este distrus un „colț de rai” pe Valea Sâmbetei pentru a se construi o mănăstire
Sursă foto: Agent Green / Facebook
Cum este distrus un „colț de rai” pe Valea Sâmbetei pentru a se construi o mănăstire
Sursă foto: Agent Green / Facebook

„Priviți cum arăta zona îndrăgită de noi toți. Am întrebat la Garda Forestieră, care le-a dat aviz. Oare ce va urma? Urmează să verificăm toate actele care au dus la acordarea autorizației”, a declarat de la fața locului reprezentantul Agent Green.

Citește și: Fermierii și transportatorii au ajuns la acord cu Ministerul Transporturilor. Ce a promis Grindeanu

Acesta a descoperit că urmează să fie construită o mănăstire, nu o cabană turistică. El a vorbit și cu arhitectul șef al județului Brașov.

„În urmă cu doi ani s-a eliberat un certificat de urbanism pentru construire cabană turistică. Anul acesta s-a eliberat autorizația: subsol, parter și mansardă. Terenul este al unui cetățean român.

El a obținut toate avizele, și de la Ministerul Mediului, de la toate instituțiile. Ca destinație apare cabană turistică”, a subliniat arhitectul.

Articolul integral în Aktual24!

Distrugerea începuse de anul trecut

„Am fost anul trecut pe Valea Sâmbetei. Distrugerea începuse deja. Este cumplit de dureros. Este o aroganță teribilă să distrugi un munte ca Făgărașul, ca să mai construiești ceva, orice. Valea aceea era minunată.

Acum și-a pierdut bucuria. M-am întrebat atunci dacă voi mai reveni pe Valea Sâmbetei. Poate doar când uit rana făcută de Biserică în inima naturii. Și atunci, Valea Sâmbetei va fi Valea Plângerii”, a scris Oana Marinescu, o pasionată de munte.

Aceasta a adăugat că în zonă, la Sâmbăta, există deja o mănăstire.

„Sus pe munte este un loc de pelerinaj. Chilia lui Arsenie Boca. Vedeam credincioși care urcau până la Chilie.

Cred că un astfel de traseu sinuos, la fel ca și un loc mai simplu pot ajuta la reculegere și la exersarea smereniei.

De ce să aibă nevoie Biserica de încă o aroganță, care distruge un munte unic în România?”, a scris Oana Marinescu.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Agent Green / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
6 COMENTARII
  1. Valea Sambetei din muntii Fagaras este un loc deosebit in inima iubitorilor de munte, acum daca te uiti spre munte, in locul unui peisaj de poveste zaresti un santier. S-a distrus poiana cu branduse, s-au distrus bancutele din fata cabanei, izvorul a fost colmatat si bagat pe teava. Asemena distrugeri trebuie pedepsite drastic

  2. Această distrugere a fost făcută de Biserica Ortodoxă sau de un reprezentant al său fie ilegal fie cu ajutorul dat sub presiune si complicitatea unor instituții ale statului în căutare de “protecție divină”.
    Pentru ca România este pentru unii sat fără câini.

  3. Dar când alde schweighofer și alții TAIE la ras, ani de zile, în neștire pădurile Țării, unde sunt acești ”agent green”?!?

    • Dragule acești așa zisei agenți green sunt sponsorizați de agenția mediului din germania . Și ai dreptate unde au fost cant finul lui Iohannis tăia păduri întregi din Romania inclusiv tăieri de arbori din zone protejate . Și încă ceva de drogatul Catu cele 80 de hectare de pădure pe care l-am luat cu japca la Voineasa din REZERVATIA NATURALA ce fac cretini ăștia de agenți ?

      • Doi tembei la unison! Deci daca au fost iste ticalosi care au distrus atunci hai sa mai distrugem, RRRomani de vita veche: sa moara si capra vecinului! SILA!
        Si da, toti nemernicii s-au trezit proprietari pana in varful muntelui! Tara kgbsitilor securistilor analfabeti si ticalosi jegosi! CA POT!

  4. – Ilegalitatea este imensa , cum poate fii cineva propietar pe un teren aflat in cdru protejat de lege (parc national). Implicit toti cei care au dat aprobai sint pasibili sa suporte rigorile legii. Dar din pacate nefind nimeni sa sezieze organele abilitae acestia i-si fac de cap. De ce ptr turistii obisnuiti este interzis accesul cu masina si ptr altii nu !!!
    Pacat mare pacat ,pe zi ce trece putinele locuri de o frumusete deosebita dispar. Puscariile sint doar ptr gainari nu si ptr cei ce au distrus si distrug bogatii naturale ocrotite de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Efectele țigărilor electronice. O analiză despre impactul asupra sănătății | Ziarul de Iași

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, consumul de tutun...

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...