Cum se șicanează liberalii, schimbându-și proprii oameni din agențiile guvernamentale. Azi, șeful ANL și șeful ISCIR

Data:

Cum se șicanează liberalii, schimbându-și proprii oameni din agențiile guvernamentale: Ion-Emanuel Oproiu, şeful Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), a fost numit de ministrul Dezvoltării Ioan Veştea în funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), potrivit unor surse politice. El îl înlocuieşte în funcţie pe Gabriel Ionuț Stanciu.

Ion Oproiu pleacă de la ISCIR în plin scandal al exploziei depozitului de la Crevedia, când instituţia pe care o conduce are în desfăşurare controale în toată ţara la staţii şi depozite GPL.

Citește și Magistrați și angajați CSM, somați să returneze bani încasați nelegal

Schimbarea are şi un substrat politic şi legătură cu lupta internă din PNL Olt. Ion-Emanuel Oproiu este un apropiat al deputatul Gigel Ştirbu, în timp ce Gabriel Ionuț Stanciu, deja fost director general al ANL este din tabăra senatorului Liviu Voiculescu. Stanciu a şi candidat, fără succes, pentru un post de parlamentar pe listele PNL Olt.

Lupta din PNL Olt

De la începutul lunii august, Ştirbu a lansat o ofensivă pentru preluarea filialei Olt. Mai întâi şi-a numit omul în funcţie de prefect, pe Mario De Mezzo.

Apoi a conlucrat decisiv pentru schimbarea celor două inspectoare şcolare adjuncte cu oamenii săi de încredere, deşi nu sunt membri PNL, Mariana Gheorghe (PMP) şi Marius Bălaşa (Pro România).

Voiculescu a răspuns prin dizolvarea de facto a organizaţiei de femei a PNL Olt, urmarea directă fiind pierderea funcţie de preşedinte de către Luminiţa Popescu, şi ea o apropiată a deputatului Gigel Ştirbu, titrează Reporter24.

Citește și: Șeful ISCIR, care trebuia să controleze stația GPL de la Crevedia, a trecut de la PSD la PNL, prin UNPR

Fostul șef al ANL și-a exprimat public dezamăgirea vis-a-vis de „numirile sinecuristice”.

Tragedia fără margini din Crevedia trebuie să fie semnalul pentru numirea de urgență a specialiștilor în domeniile cu risc crescut! Nimeni nu face referire la faptul că nu s-a putut premedita această nenorocire, cunoscând cu toții cazurile din trecut, în momentul de față aflându-ne în aceeași situație ca acum ani de zile!

Vedem cazurile de la 2 Mai, Botoșani, Urziceni, unde numirile pe criterii exclusiv politice, împreună cu neprofesionalismul oamenilor au condus la adevărate drame, și vedem cum explicațiile conducătorilor referitor la intervenția de după tragedia de la Crevedia se referă la cât de corect s-a procedat intr-o astfel de intervenție.

Nimeni nu spune ce s-a făcut în privința premeditării acestor dezastre, pentru că sunt girați în funcții oameni fără competență! Funcțiile ocupate de oameni fără studii de specialitate, lipsiți de toate abilitățile necesare exercitării funcției, având în spatele numirii cu totul alte criterii decât sfera profesională, produc adevărate drame pentru cetățenii acestei țări!

Am revenit în țară în decembrie 2019 pentru o Românie normală și nu aș accepta niciodată un post care să îmi depășească domeniul de activitate și consider că aceasta este normalitatea, însă se pare ca este doar a mea și a altor câțiva puțini colegi care activează politic.

Cuvintele sunt de prisos în aceste momente, însă mă rog pentru victimele nefastului incendiu și sper ca celula de criză să acționeze prompt și fără ezitare pentru salvarea răniților, în țară sau în afară, cu orice preț! În ce direcție ne îndreptăm???”, a scris Gabriel Stanciu, pe Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related