VIDEO Tânărul băut, oprit cu focuri de armă, într-o urmărire transmisă live chiar de el, a scăpat în instanță de arest, deși a vrut să lovească un polițist,

Data:

Un tânăr de 18 ani, băut și fără permis, a fost oprit cu focuri de armă după o urmărire ca-n filme. Deși chiar și el se aștepta să fie arestat, pentru că furase vehiculul, a primit control judiciar 60 de zile. Procurorul de caz ceruse arest preventiv, motivând că acesta este un pericol social.

A furat camioneta

În urmă cu câteva nopți, un tânăr de 18 ani a furat o autoutilitară, a pornit la plimbare și nu a oprit la semnalul polițiștilor, pe DN 2M.

Mai mult, acesta a acroșat autospeciala de poliție și și-a continuat deplasarea spre Andreiașu de Jos, Vrancea.

Polițiștii l-au urmărit, însă șoferul fugar a mai lovit o autospecială de poliție. Oamenii legii au folosit și armamentul din dotare, trăgând  4 focuri de avertisment în plan vertical.

”Autoutilitara a fost oprită în afara comunei Andreiașu de Jos, fiind folosit un dispozitiv oprire forțată (Spike Strip System) de către un echipaj din cadrul Serviciului Rutier.

Pasagerul l-a implorat să oprească

Conducătorul auto și pasagerul minor, în vârstă de 15 ani, au fugit în pădure, fiind imobilizați și încătușați de către polițiști. Tânărul de 18 ani a fost condus la sediul Poliţiei Orașului Odobești, unde s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere, aparatul etilotest indicând un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, polițiștii l-au condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.”, potrivit IPJ Vrancea.

YouTube video

Oprit cu focuri de armă, a vrut să lovească un polițist

Tânărul a fost propus spre arestare preventivă pentru mai multe fapte, printre care ultraj, pentru că polițistul din dosar a declarat că li s-a creat o vădită stare de temere polițiștilor angrenați în urmărire.

Ìnsă această faptă nu a fost luată în considerare de judecător.

Citește și Cazul copilului accidentat mortal în Brăila: Nu femeia era la volan. A fost reținut soțul acesteia

Mai mult, polițistul care a întins spike-ul (dispozitivul de oprire prin spargerea cauciucului) a fost nevoit să sară în șanț, pentru ca suspectul să nu dea cu mașina peste el, martorii susținând că a îndreptat mașina pentru a-l accidenta.

Judecătorul nu a admis nici fapta de distrugere a mașinii de poliție, motivând că a acroșat-o din cauza stării de temere.

Prin urmare, băiatul a scăpat doar cu control judiciar.

Sursa foto – Facebook

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Care e planul copreședintele Partidului REPER

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Copreședinta...