Cum pierde România bani europeni din cauza crizei forței de muncă

Data:

Reprezentanți ai patronatelor, ai universităților și ai autorităților publice încearcă să găsească un set de soluții pentru una dintre cele mai grave crize cu care se confruntă economia românească. Este vorba de criza forței de muncă. Dacă reprezentanții actorilor implicați vor ajunge la un consens, vor stabili toate măsurile care trebuie luate într-un memorandum, după cum au anunțat la Cluj organizatorii seriei de conferințe cu titul Pact pentru Muncă.

Criza forţei de muncă din România are un impact direct asupra absorbţiei de fonduri europene. Mai multe proiecte sunt încetinite sau riscă să fie blocate deoarece nu există suficienţi muncitori pentru a fi duse la bun sfârşit, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

Afirmaţiile ministrului Fondurilor Europene sunt întărite şi de studiile realizate de reprezentanţii confederaţiilor patronale. Acestea arată că, în ultimele luni, în România, 1.500 de diferite tipuri de proceduri de achiziţie publică au fost oprite din cauza lipsei forţei de muncă necesare pentru executarea lucrărilor ori pentru livrarea serviciilor. Potrivit primarului Clujului, Emil Boc, criza forței de muncă nu are doar dimensiunea cantitativă a numărului de angajați lipsă din economie, ci și dimensiunea calitativă, reprezentată de pregătirea profesională.

Citește articolul integral pe clujinsider.ro.

spot_imgspot_img
Claudiu Pădurean
Claudiu Pădureanhttp://ClujToday.ro
Claudiu Pădurean este jurnalist de 21 de ani. A colaborat cu instituții de presă precum BBC, RFI, Der Spiegel, Spiegel TV, Arte Info, WAZ sau EU Observer. În prezent, este corespondent Radio România Actualități și coordonează site-urile ClujToday.ro și rețeaua UPNews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nicușor Dan: Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat prin PNRR

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că proiectul depus...

ANCPI: Prima sesiune de lucru online pentru cadastrare cu fonduri europene

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a organizat, vineri, 25 noiembrie, prima din cele 28 de întâlniri de lucru desfășurate online, în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, cod SMIS 120063. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Primăria Galați a împrumutat în ultimii 2 ani 150 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor europene

Consilierii locali ai municipiului Galați au aprobat, într-o ședință...

EXCLUSIV Un proiect de 113 milioane de lei, pentru comunitățile sărace, boicotat de birocrație

Un proiect „mamut”, care viza combaterea sărăciei și a...