Cum plimbă deținuții drogurile prin pușcării

Data:

22 de percheziții au avut loc în Galați și alte trei județe joi, 25 mai, cu scopul depistării persoanelor și probelor într-un amplu dosar de trafic de stupefiante între mai multe pușcării din țară.

Suspecți sunt chiar deținuți care au pus bazele unei rețele de distribuție, în care erau prinse alte persoane private de libertate, dar și aparținători care aveau misiunea de a primi și preda materiale care conțineau stupefiante de mare risc.

Citește și ULTIMA ORĂ Poșta Română, călcată de procurorii DNA la mai multe sedii județene și la sediul central

Rețeaua de care vorbesc procurorii DIICOT ar fi extinsă în nu mai puțin de patru județe, are nucleul la Galați și ar fi început să funcționeze la finele anului trecut. Inițiatori, mai mulți deșinuți încarcerați în penitenciar, care au început să se aprovizioneze cu droguri de mare risc, preferate de multe persoane private de libertate, pe care mai apoi le prelucrau și le redistribuiau fie în interiorul unității de detenție, fie în alte penitenciare.

Cocaină și hașiș în bilețele

Pentru ca acest lucru să fie posibil, au angrenat în mecanism persoanele care îi vizitau și cărora le predau foi de hârtie impregnate cu substanțele psihoactive, dar și pe alți deținuți care ajungeau în alte două penitenciare din țară, unde erau ”cazați” pentru probleme juridice în localitățile respective, susțin polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, cei care au instrumentat dosarul aflat acum pe masa parchetului, titrează Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...