Cum poți să afli că vine cutremurul cu 25 de secunde înainte

Data:

Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), dr.ing. Constantin Ionescu, a explicat pentru G4Media.ro, cum pot fi alertați cetățenii cu până la 25 de secunde înainte ca un seism să fie resimțit și să producă pagube.

INCDFP are două conturi dedicate pe Telegram și pe Twitter, la care oricine se poate abona și își poate seta de pe telefon sau de pe computer să primească alerte. O alertă similară a fost emisă și joi dimineață, înainte ca seismul de 5,4 grade pe scara Richter să fie resimțit.

Citește și: Șefilor de la stat le plac telefoanele scumpe. Achiziții în lanț pentru ultimul model de Iphone

Cum funcționează

„Deasupra zonei seismice Vrancea există peste 30 de senzori, care înregistrează primele impulsuri, atunci când se produce un cutremur. Noi estimăm magnitudinea din primele 3 impulsuri, care ajung la cei mai apropiați senzori.

În acel moment, energia disipată de cutremur este mică, nu produce pagube. De la primele 3 impulsuri și până când vine unda periculoasă, în 25 de secunde, noi dăm acea alertă. Aceasta e unda care poate produce pagube”, a explicat directorul INCDFP pentru G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sălile de operaţie şi saloanele Spitalului Judeţean Galați, dezinfectate cu roboţi

Sălile de operaţie şi saloanele Spitalului Judeţean Galaţi vor...

Primele norme ale UE care protejează jurnaliștii și vocile critice de intimidările judiciare

Parlamentul European a aprobat primele norme ale UE care...

Timişoara va adera la Organizația Europa Nostra, cea mai reprezentativă reţea europeană de patrimoniu

Timişoara va adera la Organizația Europa Nostra, pentru conservarea...