Șefilor de la stat le plac telefoanele scumpe. Achiziții în lanț pentru ultimul model de Iphone

Data:

Nici nu a apucat bine compania Apple să lanseze ultimul său Iphone, că mai multe instituții de stat au și lansat proceduri de achiziție.

Apple a lansat, în septembrie, noua sa gamă de telefoane: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max şi iPhone 14 Pro Max. Prețurile de achiziție pornesc, în România, de la 4.500 de lei, pentru modelul cel mai ieftin, și ajung la 10.000 de lei pentru varianta de top, 14 Pro Max.

Prețurile consistente pentru un telefon nu a împiedicat conducerile mai multor instituții de stat, inclusiv un spital dintr-un oraș mic, să și le dorească.

Citește și: Șmecheria prin care comisia de la UBB Cluj i-a protejat pe Bode și lucrarea lui de doctorat

Telefoane de 7.000 de euro la Autoritatea Navală Română

Pe 26 octombrie, Autoritatea Navală Română cumpărat două iPhone 14 Pro 5G, 128GB, Space Black, și trei iPhone 14 Pro Max 5G, 128GB, Space Black, potrivit monitorizării făcute de Banii noștri.

Costurile totale pentru această achiziție: 7.000 de euro!

Nici Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a avut rețineri să cumpere un iPhone 14 Pro, 1TB, 5G, Space Black, la prețul de 9.5000 de lei.

Dovada achiziției de către STS a unui iPhone14. Captură Banii noștri

Prima instituție de stat care a lansat o procedură de achiziție pentru un iPhone 14 a fost Spitalul Municipal Câmpina, pe 15 octombrie. După ce informația a fost făcută publică de către Banii noștri și preluată de presă, managerul Călin Tiu a decis să returneze aparatul.

În apărarea sa, directorul a susținut că telefonul ar fi fost „de la resigilate” și ar fi costat doar „5.000 de lei”. Unitatea sanitară pe care o conduce cere bani pentru tratamentul pacienților și plata facturilor și a trecut pandemia cu ajutorul donațiilor și al sponsorizărilor. Achiziția e imorală și arată o lipsă totală de viziune managerială, a declarat la Digi24 reprezentantul asociației pacienților.

Cea mai recentă achiziție a fost făcută de Autoritatea Electorală Permanentă, care a cumpărat un iPhone 14 Pro Max, 256GB, 5G, Space Black, pe SEAP.

Și iPhone 13 sunt căutate

Anteriorul model lansat de compania Apple, în septembrie 2021, este la fel de scump și de atractiv pentru instituțiile de stat.

Citește și: Profesor la UBB Cluj, despre decizia privind doctoratul Bode: „Comisia construiește un joc necredibil de argumente”

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca a cumpărat iPhone13 Pro Max & iPhone13 Pro 256GB, potrivit Banii noștri. Prețurile acestor telefoane pornesc de la 4.000 de lei lei până la 7.450 de lei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Pixabay

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori nu le consideră relevante, alții nu vor să comenteze

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori consultați...

Accident mortal la Galați – microbuz plin cu pasageri, răsturnat

Accident mortal la Galați - microbuz plin cu pasageri,...

Aeronavele pot opera zboruri la Craiova și pe Gerul Bobotezei

Aeroportul Internațional Craiova a fost dotat cu echipamente de...