Cum rămâne România fără apărare într-un război informațional tot mai agresiv

Data:

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis miercuri că este neconstituțională legea de aprobare a Ordonanței 6 din 2016, la sesizarea Avocatului Poporului și a unui grup de deputați din AUR, PSD, PNL și Grupul minorităților naționale.

Această ordonanță prevedea că SRI poate fi organ special de cercetare penală și poate pune în executare mandatele de supraveghere tehnică în cazul infracţiunilor contra securităţii naţionale prevăzute în Codul penal şi a infracţiunilor de terorism.

Totodată, CCR a declarat neconstituționale mai multe articole din Ordonanța nr. 6/2016, care este în vigoare și a fost emisă de Guvernul Cioloș, în mandatul ministrului Justiției, Raluca Prună.

Este un fapt fără precedent care lasă practic România fără apărare într-un război informațional care vedem că este tot mai agresiv, iar misiunea serviciilor de informații devine tot mai grea și mai importantă, scrie Ion Lucian Petraș în nasaudeanul.ro.

„Din punctul meu de vedere este criminal să lași un serviciu secret fără posibilități tehnice de interceptare tocmai pe domeniul lui de competență. Aici vorbim despre spionaj, terorism, crimă organizată transfrontalieră, sabotaj etc.”, a scris acesta.

spot_imgspot_img
Năsăudeanul
Năsăudeanulhttps://nasaudeanul.ro
Subiectele și articolele din „Năsăudeanul” se referă în primul rând la oamenii de lângă noi: fie că vorbim despre năsăudeni, fie că vorbim despre locuitorii județului – al cărui al doilea nume este, să nu uităm, Năsăud – care își aduc local, zi de zi, contribuția pentru comunitate, fie despre cei care au plecat în străinătate pentru o viață mai bună, dar nu s-au rupt de viața plaiului natal drag, fie că vorbim despre instituțiile care ne afectează, în bine sau rău, existența noastră și a celor de lângă noi, oriunde ne-am afla. Misiunea noastră este de a informa, corect și complet, pentru a sprijini formarea unei comunități responsabilă și puternică, pentru a promova valorile locale autentice, oameni și locuri și, în general, pentru a contribui la binele societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Asasinarea fiicei lui Dughin: a ajuns războiul până în preajma districtelor de lux ale Moscovei?

Fiica lui Alexander Dughin, supranumit și „creierul lui Putin",...

Familia de doctori care controlează 85% din piața dializei din Iași: 8 milioane de euro/an

Dinastia Covic. Mama Maria, fiul Adrian, fiica Cristina și...

Cât de aproape este Germania de recesiune?

Tot mai multe date indică faptul că Germania se...

Doina Jela: „Ce mi-au revelat dosarele despre Monica Lovinescu? Multe, dar mai ales suferința”

Această dragoste care ne leagă. Reconstituirea unui asasinat, răscolitorul volum...