Cum va arăta piața imobiliară a Iașului anul viitor: apartamentele vechi se ieftinesc, proiectele noi rămân scumpe

Data:

Ieșenii trebuie să știe că paralizia de care suferă de o lungă perioadă de timp Serviciul de Urbanism al Primăriei are efecte directe asupra prețurilor pe care dezvoltatorii imobiliari le cer pentru apartamente noi.

Un specialist în piața imobiliară a detaliat cauza și efectul, spunând că piața Iașului va fi, în 2023, imprevizibilă. „Pe apartamentele vechi, deja avem o scădere de 9-10% față de începutul anului. Acum am revenit la prețurile din 2021, tendința este de scădere. La apartamente noi, însă, lucrurile sunt înghețate, din cauza mai multor factori. Unul este lipsa PUG și lentoarea funcționarilor Primăriei în eliberarea documentelor de urbanism”, a preciat Emilian Tarcan de la Casa Albă.

Printre factorii care vor influența piața anul viitor este și disponibilitatea băncilor de a reîncepe să ofere credite. Comportamentul celor care-și doresc apartamente s-a schimbat, acum mulți dezvoltatori sunt forțați să construiască din fonduri proprii sau de la bancă. Asta după ce au fost numeroase cazuri de clienți care au plătit avansuri pentru apartamente, iar imobiliarii le-au cerut apoi bani mai mulți sau i-au lăsat fără case, returnând avansurile.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: A murit Pele. Singurul fotbalist cu 3 titluri mondiale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Campania electorală la Stâlpeni: laude versus realitate | Gazeta de Stâlpeni

Campania electorală la Stâlpeni: laude versus realitate. Deși se...

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli | De Brăila

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli,...

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport voluntar | Ziarul de Iași

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport...