Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Data:

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să se situeze sub normele acestei perioade în mai multe părți din țară și sunt așteptate ploi, iar în unele zone, chiar și ninsoare.

Totuși, specialiști de la Agenția Națională de Meteorologie spun că vremea se îndreaptă începând din weekend.

„La începutul săptămânii, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării. Astfel, valorile de temperatură se vor situa sub normele acestei perioade. Aria ploilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat toate regiunile. În zona montană, în general la altitudini de peste 1500 m, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Citește și: Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi viteze de 45…55 km/h și în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, cu rafale de peste 65…70 km/h. Miercuri vremea se va încălzi semnificativ în jumătatea de sud-est a ţării, în timp ce în nord-vest se va răci uşor.

O încălzire este prognozată de meteorologi în weekendul Floriilor cu temperaturi maxime de peste 22 grade, încălzire care se va menține și jurul datei de 1 mai”, spun specialiștii de la ANM.

Citește și: Ajutorul militar esențial pentru Ucraina, aprobat de Camera Reprezentanţilor din SUA

Cum va fi vremea de Paște în Muntenia

În Muntenia, în perioada 22 – 28 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade. În următoarele 7 zile, maximele vor putea atinge chiar și 24 de grade, iar cel mai cald va fi între 30 aprilie și 2 mai.

Însă, pe timpul nopții, temperaturile vor scădea sub 10 grade. Probabilitatea de a ploua va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie.

Cum va fi vremea de Paște în Banat

Începând cu 22 și până pe 26 aprilie temperaturile vor varia semnificativ, astfel că se așteaptă maxime între 14 și 18 grade. După 26 aprilie și până pe 1 mai, vremea se încălzește treptat până la 26 de grade.

Pe timpul nopții, în această săptămână sunt prognozate temperaturi minime și de 4 grade, iar după 28 aprilie și până pe 3 mai, acestea nu vor mai scădea sub 12 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Cum va fi vremea de Paște în Crișana

În această zonă, începând de azi și până pe 26 aprilie, valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi între 12 și 20 de grade. Ulterior, până pe 1 mai, se așteaptă ca vremea să se încălzească și să ajungă până la 26 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, această săptămână va fi caracterizată de alternanțe termice semnificative, cu medii ale temperaturilor minime cuprinse între 3 și 8 grade. După noaptea de 27 aprilie, temperatura aerului va crește treptat spre minime în jurul a 11 grade (în noaptea de 3 mai), apoi în ultimele două nopți ale intervalului vor scădea până spre medii de 9…10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Vremea în Transilvania

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 10 și 18 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 24 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 1 și 7 grade, în medie regională, iar după data de 29 aprilie temperatura aerului va crește ușor și se estimează a se înregistra temperaturi minime în jurul a 9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului de prognoză.

Vremea în Maramureș

Între 22 – 26 aprilie vor fi alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 10 și 19 grade. Din 26 aprilie și până pe 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 25 de grade.

Peste noapte, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între 2 și 7 grade, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime de 9 grade.

Cum va fi vremea de Paște în Moldova

În prima săptămână, în intervalul 22 – 28 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade. În restul intervalului de prognoză, se estimează medii ale maximelor cuprinse între 20 și 24 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în intervalul 30 aprilie – 2 mai.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 2 și 7 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va crește ușor spre minime ce se vor situa în jurul a 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Cum va fi vremea de Paște în Dobrogea

În primele două zile ale intervalului de prognoză se estimează temperaturi maxime de 14 grade, apoi vremea se va încălzi semnificativ, astfel încât în ziua de 24 aprilie, media maximelor va fi de 22 de grade. Ulterior zilei de 24 aprilie și până spre finalul intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperaturile minime se vor încadra între 6 și 12 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, între 10 și 12 grade, mediat regional. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -24 aprilie.

Vremea în Oltenia

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 14 și 20 de grade.

Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 24…25 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între 5 și 9 grade, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 11 grade.

În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 9…10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Cum va fi vremea de Paște la munte

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 4 și 9 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 12…13 grade.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 10 grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între -2 și 1 grad, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 6 grade.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...