Peste 1.000 de permise de conducere au fost reținute în doar 24 de ore

Data:

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 13.400 de fapte contravenționale. Peste 1.000 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 21 aprilie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 480 de acțiuni și au intervenit la 2.905 evenimente, dintre care 2.448 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

Peste 13.000 de sancțiuni contravenționale

De asemenea, au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 44 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 13.478 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.586.601 lei.

1.093 de permise de conducere reținute

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 161 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 1.093 de permise de conducere, dintre care 633 pentru viteză, 110 pentru alcool și 15 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 412 certificate de înmatriculare.

Citește și: Mit și adevăr despre anticoncepționale

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 4.500 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 547 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 9.931 de autovehicule și legitimate 15.166 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 4.034 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 216 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunea Blocada

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 50 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 600 de permise de conducere, dintre care 66 pentru alcool și 372 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 201 certificate de înmatriculare.

Citește și: A început „lupta pentru succesiune” în clanul Corduneanu. Cine țintește poziția de lider după moartea lui Costel Corduneanu 

„Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare”, precizează poliția Română.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Facebook Poliția Română

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...