Cum vor circula trenurile pe linia Oradea – Cluj începând de luni, 8 ianuarie, și pe ce tronsoane vor fi înlocuite cu autobuze

Data:

Cum vor circula trenurile pe linia Oradea – Cluj începând de luni, 8 ianuarie. Începând de luni, 8 ianuarie, circulația trenurilor pe relația Aghireș – Poieni va fi închisă pentru executarea lucrărilor de modernizare și electrificarea liniei Episcopia Bihor – Cluj Napoca, în baza unui proiect de 2 miliarde euro estimat să se finalizeze în 2026.

Trenurile vor circula, pentru început, doar între Oradea – Poieni și Aghireș – Cluj și retur, pe tronsonul intrat în lucrări călătorii, dar și pe altele, călătorii urmând să fie transportați cu autobuze, fără a mai achita bani în plus peste costul biletelor.

De menționat că între Oradea și Cluj vor mai circula doar trenuri ale companiilor private Interregional Călători și Transferoviar Călători.

Cu 31 autobuze

Potrivit unei informări a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, „închiderea circulației feroviare pe relația Aghireș – Poieni pentru execuția lucrărilor de reabilitare și electrificare se va face cu asigurarea transbordării auto pentru călători”.

Trenurile vor circula în continuare numai la cele două capete ale liniei Episcopia Bihor – Cluj Napoca, însă nu și pe tronsonul Aghireș – Poieni, unde călătorii vor fi preluați de autobuze și autocare, conform prevederilor OUG 131/2023, adoptată și intrată în vigoare în 28 decembrie, anul trecut.

Citește și: Nouă persoane implicate într-un accident pe A1. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Potrivit CFR, „autobuzele/autocarele de înlocuire a trenurilor de călători vor fi asigurate de operatorii de transport feroviar de călători (OTF) și vor circula conform orarului stabilit de aceștia”, pe mai multe distanțe:

Aghireș  Huedin – 8 autobuze, Huedin – Aghireș – 7 autobuze, care asigură continuitatea cu trenurile care circulă pe distanța Cluj Napoca – Aghireș și retur, cu transbordarea călătorilor în stația Aghireș;

Aghireș – Stana – 2 autobuze (un autobuz pe sens), care asigură continuitatea cu trenurile care circulă pe distanța Cluj Napoca – Aghireș și retur, cu transbordarea călătorilor în stația Aghireș;  

Cluj Napoca – Huedin și retur – 2 autobuze (un autobuz pe sens);

Cluj Napoca – Oradea și retur – 12 autobuze (6 autobuze pe sens).

Continuare în Bihoreanul!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related