Curtea de Apel Cluj a anulat trei hotărâri ale CJ Bihor privind Inelul Rutier Metropolitan

Data:

Curtea de Apel Cluj a anulat trei hotărâri ale CJ Bihor privind Inelul Rutier Metropolitan, la cererea a 21 expropriați din satul Cheriu.

După trei luni de la începerea lucrărilor pentru construirea celor 17 kilometri ai Inelului Rutier Metropolitan, lucrare de peste 150 milioane lei finanțată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, șantierul ar putea fi stopat pentru o perioadă.

La cererea a 21 proprietari de terenuri din satul Cheriu, comuna Oșorhei, Curtea de Apel Cluj, a cărei decizie este definitivă și executorie, a anulat trei hotărâri ale Consiliului Județean Bihor, după ce inițial Tribunalul Cluj le respinsese acțiunea. Ilie Bolojan afirmă că decizia Curții de Apel Cluj va fi „analizată”, iar șoseaua se va face.

Citește și: Ce salariu are o spălătoreasă care a plătit 5.000 de euro șpagă pentru angajarea la Spitalul din Botoșani

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații Curții de Apel Cluj au decis, vineri, 15 decembrie, ca instanță de recurs, să anuleze trei hotărâri ale CJ Bihor, și anume HCJ 139/10 iunie 2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului Inelul Rutier Metropolitan Oradea, HCJ 203/18 august 2022 privind aprobarea studiului de fezabilitate, indicatorilor tehnico-economici actualizați și devizului general actualizat pentru obiectivul Inelul Rutier Metropolitan Oradea, aprobat spre finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului, precum și HCJ 248/28 septembrie 2022 privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere și însușirea raportului de evaluare pentru lucrarea de utilitate publică Inel Rutier Metropolitan.

Decizia Curții de Apel Cluj este definitivă și executorie, survenind la doar patru luni după ce tot magistrați clujeni, dar ai Tribunalului Cluj, au respins „ca neîntemeiată” cererea de chemare în judecată formulată de 21 de proprietari de terenuri din satul Cheriu, în frunte cu fostul jurnalist Claudiu Someșan, domiciliat într-o localitate din județul vecin, ceea ce și explică faptul că procesul a avut loc în Cluj.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: India și China, competiția coloșilor miliardari

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related