Cluj-Napoca, în topul celor mai bune 10 orașe din Europa în privința calității vieții

Data:

Cluj-Napoca, în topul celor mai bune 10 orașe din Europa în privința calității vieții. În top sunt orașe din Elveția, Danemarca, Olanda, Germania.

Din cele 83 orașe cuprinse în raportul UE, calitatea vieții în municipiu a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri față de acum 5 ani.

Municipiul Cluj-Napoca se află în topul celor 10 orașe din Europa în ceea ce privește calitatea vieții.

Clujul se află în top alături de Copenhaga, Geneva sau Zurich.

Potrivit raportului publicat de Comisia Europeană, calitatea vieții din Cluj a înregistrat cea mai mare creștere din ultimii 5 ani.

„Municipiul nostru este în același timp unul dintre cele mai sigure orașe din Europa și unul dintre cele mai bune orașe în care să locuiești pentru persoanele de vârsta a III-a. 74% dintre membrii comunității au încredere în oameni. Toate acestea demonstrează că eforturile de colaborare între instituțiile publice, mediul privat, mediul academic și societatea civilă dau roade, spre beneficiul cetățenilor”, a transmis primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: Ce salariu are o spălătoreasă care a plătit 5.000 de euro șpagă pentru angajarea la Spitalul din Botoșani

Din 2007, raportul privind calitatea vieții al Comisiei Europene oferă o perspectivă unică asupra vieții orașului. Acesta adună experiențele și opiniile locuitorilor orașelor din întreaga Europă.

Rezultatele sondajului din 2023 arată că nivelul general de satisfacție în toate orașele europene rămâne ridicat, aproape nouă din zece persoane raportând că sunt mulțumite de faptul că trăiesc în orașul lor. Rezultatele confirmă, de asemenea, îmbunătățiri semnificative ale calității vieții percepute în orașele din statele membre estice.

Potrivit Comisiei Europene, în timp ce capitalele sunt percepute ca oferind mai multe oportunități pentru locuri de muncă, orașele mai mici sunt percepute ca un loc mai bun de locuit, în special pentru persoanele în vârstă și pentru familiile cu copii mici. Oamenii se simt mai în siguranță mergând singuri noaptea în orașele mai mici și percep orașul lor ca fiind mai curat și mai puțin zgomotos decât oamenii care trăiesc în orașe mai mari.

În medie, oamenii din orașele non-capitale sunt mai mulțumiți de disponibilitatea spațiilor publice și a asistenței medicale, precum și de locuințe. Orașele non-capitale sunt, de asemenea, văzute ca un loc mai bun pentru a trăi pentru migranți și pentru familiile cu copii mici, iar oamenii din orașele non-capitale sunt mai mulțumiți de administrația lor publică locală.

Citește și: După ce-a aprins milioane de beculețe, Olguța Vasilescu stinge lumina culturii craiovene

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Campania electorală la Stâlpeni: laude versus realitate | Gazeta de Stâlpeni

Campania electorală la Stâlpeni: laude versus realitate. Deși se...

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli | De Brăila

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli,...

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport voluntar | Ziarul de Iași

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport...