Cazul profesoarei care apare goală într-un video. Părinții nu sunt de acord cu decizia luată

Data:

Profesoara de desen din cadrul Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona, împotriva căreia un grup de părinți au cerut măsuri drastice printr-o petiție, nu poate fi trasă la răspundere pentru nicio abatere.

Un videoclip în care aceasta apare dezbrăcată a provocat revoltă în comunitate, dar nu reprezintă un motiv pentru care cadrul didactic să fie sancţionat, după cum a stabilit o comisie preliminară de cercetare internă.

Dascălul a atras reproşuri pentru un clip în care dansează fără sutien, alături de două manechine îmbrăcate în straie specifice femeilor din mediul rural în perioada comunistă. Filmată în 2011, scena a fost apreciată de criticii de artă internaționali, fiind premiată în Italia cu o distincţie importantă.

La finele lunii trecute, conducerea liceului din Vorona a primit prin poştă o scrisoare anonimă, prin care un grup de părinți” cereau demiterea profesoarei, după ce clipul a început să circule printre elevi.

Oamenii au sesizat conducerea liceului și ameninţau că, dacă profesoara rămâne la catedră, îşi vor transfera copiii la alte unități de învăţământ.

Citește și: Judecătorul Gheorghe Stan de la CCR s-a însurat. Printre invitați, politicieni, magistrați și inculpați

Cazul profesoarei care apare goală într-un video. Reacția părinților

„Noi suntem oameni simpli de la țară, trăim din munca câmpului și recunoaștem că nu ne pricepem la artă, dacă a-ți expune zonele intime în public înseamnă artă. Dar ne străduim să ne creștem copiii în frica lui Dumnezeu, cu bun simţ şi ruşine şi încercăm să-i protejăm de tot ceea ce i-ar afecta la această vârstă.

Credem că un cadru didactic trebuie să fie un model de comportament, de aceea ni se pare total nepotrivit ca această persoană să mai apară la catedră în fața copiilor noştri. (…)

Sperăm că se va ține cont de doleanțele noastre, în caz contrar vom face un efort de a ne transfera copiii la școlile din oraș”, susțin părinții revoltați”, se arată în petiţia adresată liceului.

Continuarea în Monitorulbt.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
1 COMENTARIU
  1. Părinții tradiționali care lasă copiii să audă toată înjurăturile posibile, sau, mai rău, îi lasă să se uite la filme care includ și scene de violență, sau le cumpără puști, tancuri și pistoale de jucărie, dar să NU CUMVA să intre în contact cu o femeie care acum 12 ani s-a filmat fără sutien, că fix pentru ASTA s-ar supăra Dumnezeu. Nu pentru alcool, înjurături, bătăi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Crima din Crângași. Bărbatul ucis a încercat să apere o fată pe care voiau să o bată alte două fete | Aktual24

Crima din Crângași. Surse judiciare au dezvăluit pentru Aktual24.ro...

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...