Taverna Racilor închisă și în Timișoara. Protecția Consumatorilor acuză mai multe nereguli

Data:

Taverna Racilor închisă și în Timișoara. Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest a precizat, într-un comunicat transmis PRESShub, că a descoperit materii prime congelate păstrate incorect la rece, pește și fructe de mare expirate, produse din diferite categorii puse la grămadă.

„SC NEDSEA SRL – Restaurant Taverna Racilor punct de lucru Iulius Mall Timisoara, control operativ
Abateri: operatorul economic funcționează (…) fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.

Materiile prime (pește, fructe de mare), 271 kg, depistate in spațiile de depozitare, păstrare – spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023.

Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare.

Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat autorizația sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor, în condițiile de temperatură de refrigerare (toate produsele fiind congelate).

Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentând urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire și depozitare era igienizat necorespunzător (insalubru).

Citește și: Judecătorul Gheorghe Stan de la CCR s-a însurat. Printre invitați, politicieni, magistrați și inculpați

Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, se arată într-un comunicat al Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest.

Taverna Racilor închisă și la Timișoara. Plus o amendă

A fost dispusă închiderea temporară a localului Taverna Racilor din Timișoara, dar și distrugerea produselor neconforme. În plus, a fost aplicată o amendă de 15.000 de lei

„Menționez că noi am mai verificat Taverna racilor din Municipiul Timișoara la aprocimativ 10 zile de la deschidere și atunci am constat abateri,operatorul economic fiind sancționat”, a transmis PRESShub, Mihai
Gubandru, comisar șef CRPC Regiunea Vest.

Descinderea de la Timișoara, după ce ce a fost închisă Taverna Racilor din Herăstrău

Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău a fost închis, cu o zi înainte, de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, care au aplicat amenzi în valoare de 140.000 de lei.

Controalele au relevat o serie de nereguli, printre care produse expirate, condiții insalubre și prezența muștelor.

De asemenea, s-a descoperit că localul nu deținea autorizație de funcționare din partea Primăriei. Ca urmare a acestor abateri repetate, unitatea ar putea fi închisă temporar pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și un an.

Citește și: Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, închis de Protecția Consumatorilor. Produse expirate, muște și mizerie

Proprietarul Taverna Racilor: Când îți vine un control în România, ei doar constată nereguli, propun suspendarea

Paul Nicolau, poprietarul rețelelei de restaurante Taverna Racilor, a declarat, după primul anunț al ANPC că a închis localul din Herăstrău (București) că au fost doar unele probleme, remediate.

„Sunt dator și doresc să ofer o explicație atât opiniei publice, cât și mass-mediei din România: Cu bucurie pot confirma că nu s-a găsit nicio marfă deteriorată; întregul lot era în perfectă stare pentru consum.

Cu toate acestea, trebuie să admit că nu am reușit să menținem temperatura corespunzătoare pe parcursul celor 60 de minute de transport de la depozitul nostru din Giurgiu până la taverna noastră din Herastrău.

Temperatura a scăzut la -6 grade Celsius în loc de optimul de -18 grade Celsius. Această abatere de la standarde a fost înregistrată de către ANPC, și, în consecință, au decis confiscarea mărfii.

Pentru context, aș dori să subliniez că în fiecare zi, la taverna noastră din Herastrău, avem privilegiul de a oferi spre vânzare între 1000 și 1500 de kilograme de pește și fructe de mare proaspete.

Taverna noastră rămâne în continuare deschisă pentru a vă servi cu cele mai excepționale produse din România”, a afirmat marți Paul Nicolau, când Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului anunțase public că a închis restaurantul. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Executivul a aprobat acordul cu guvernul Ucrainei pentru construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa| Curierul Național

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii,...

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...