Descoperire revoluționară în industria panourilor fotovoltaice | Aktual24

Data:

Descoperire revoluționară în industria panourilor fotovoltaice. Cercetătorii de la Universitatea Lehigh au dezvoltat un material cu potențialul de a crește semnificativ eficiența acestor panouri, relatează Interesting Engineering.

Inovațiile constante care îmbunătățesc eficiența au devenit cruciale, în special pentru a satisface nevoile energetice globale.

Echipa de cercetători a prezentat in premieră un prototip care utilizează un material cuantic ca strat activ într-o celulă solară. Materialul respectiv a prezentat o absorbție fotovoltaică de 80% și o eficiență cuantică externă (EQE) de până la 190%.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Dacă rușii ar ataca o navă românească în Marea Neagră, mă îndoiesc că NATO ar activa Articolul 5 | INTERVIU cu Jeffrey Michaels

Descoperire revoluționară. Ce pot face panourile fotovoltaice

În 2023, numai energia solară fotovoltaică a reprezentat trei sferturi din capacitățile regenerabile adăugate la nivel mondial, potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie.

Capacitățile de producție de energie din surse regenerabile vor continua să crească în următorii cinci ani, iar energia solară fotovoltaică și eoliană va reprezenta un procent record de 96%, deoarece costurile de producție sunt mai mici decât cele ale alternativelor fosile și nefosile în majoritatea țărilor, iar politicile continuă să le sprijine, arată raportul.

Se preconizează că adaosurile de energie solară fotovoltaică și eoliană vor fi mai mult decât duble până în 2028, comparativ cu 2022, depășind continuu recorduri pe parcursul perioadei de prognoză pentru a ajunge la aproape 710 GW.

Potrivit estimărilor Agenției Internaționale pentru Energie, menținerea unei rate de creștere a producției aliniate la scenariul Net Zero va necesita atingerea unor creșteri anuale de capacitate de aproape trei ori mai mari decât cele din 2022 până în 2030.

Realizarea acestui obiectiv va necesita o ambiție politică continuă și eforturi din partea părților interesate, atât publice, cât și private, în special în ceea ce privește integrarea în rețea și abordarea provocărilor legate de politici, reglementare și finanțare.

Citește și: Cum și-au dublat veniturile angajații instanței supreme, prin „drepturi salariale restante”, anul trecut

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...