Un bărbat din Sibiu a murit de rujeolă. S-a tratat acasă

Data:

Un bărbat din Sibiu a murit de rujeolă. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că un bărbat de 41 de ani a murit din cauza rujeolei, după ce s-a tratat acasă.

„Deces datorat rujeolei la adult. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Vurpăr, internat iniţial, prin UPU la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în data de 05.04, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată. Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic şi s-a tratat fără recomandare, la domiciliu. La scurt timp după internarea în spital, se constată apariţia unei erupţii cutanate, se suspicionează o boală eruptivă şi se solicită consult de Boli Infecţioase. În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficienţă respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secţia de Boli infecţioase a SCJU Sibiu”, se arată în comunicatul DSP Sibiu, potrivit Agerpres.
Citește și: Dacă rușii ar ataca o navă românească în Marea Neagră, mă îndoiesc că NATO ar activa Articolul 5 | INTERVIU cu Jeffrey Michaels

În după amiaza aceleiaşi zile, familia a solicitat însă externarea, pe propria răspundere, iar pacientul a plecat acasă, dar a revenit apoi câteva ore mai târziu, cu stare generală alterată, iar la scurt timp după aceasta a survenit decesul, a precizat sursa citată.
Potrivit DSP Sibiu, „pacientul era contact familial de rujeolă, deşi acest fapt s-a aflat ulterior internării, deoarece copilul bolnav nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat şi tratat.
De asemenea, pacientul prezenta comorbidităţi severe – cardiopatie ischemică cronică, bronhopneumopatie cronică bilaterală, cu obezitate morbidă.
Totodată, nu se cunoaşte statusul vaccinal al pacientului cu privire la rujeolă, mai menţionează comunicatul DSP Sibiu.
Citește și: Cum și-au dublat veniturile angajații instanței supreme, prin „drepturi salariale restante”, anul trecut
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...