Despăgubiri considerate derizorii pe traseul autostrăzii Piteşti-Sibiu: 9.000 de euro o casă cu 3 camere, 2,3 lei/mp de livadă

Data:

Despăgubiri considerate derizorii pe traseul autostrăzii Piteşti-Sibiu: 9.000 de euro o casă cu 3 camere, 2,3 lei/mp de livadă. Pe traseul lotului 5 al autostrăzii Piteşti-Sibiu, statul a oferit celor expropriaţi despăgubiri la limita batjocurii, susțin aceștia. În alte cazuri, despăgubirile întârzie nepermis de mult, cu anii chiar, reclamă localnicii.

În total, pentru teren şi casa de 65 mp, Constantin Drăghici aproximativ 9.000 de euro. „Cu banii ăştia abia dacă se poate lua o cameră de cămin la Curtea de Argeş”, a spus dl Drăghici într-o emisiune televizată online. Sau un garaj mai acătării, în zona centrală. „Executorul judecătoresc, însoțit de jandarmi și reprezentanți ai constructorului autostrăzii, au pus în aplicare o decizie de executare silită, lăsând familia Drăghici (doi adulţi şi doi copii – n.r.) fără casă și cu un sentiment profund de nedreptate”, a scris, zilele trecute, ziarul Profit din Curtea de Argeş.

Citește și O idee amuzantă care aduce bani: afacerea a doi tineri soţi care modelează chipuri cu instrumente laser

„Ne-am adresat instanţei de judecată. Suntem în faza încare un evaluator independent urmează să stabilească valoarea proprietăţii”, a mai spus Constantin Drăghici”. „Suma primită de la stat e de câteva ori mai mică decât valoarea reală a proprietăţii… . Nu dorim sume fabuloase pentru casă şi teren… vrem doar o despăgubire corectă, care să-mi permită să cumpăr un imobil echivalent. Sau că construiesc altă casă”, a mai adăugat acesta.

Pe pagina de Facebook a unui consilier local din Curtea de Argeş (Ionuţ Bogdănel Marina), dl Vasile Bodoc, din Curtea de Argeş, s-a plâns, de asemenea, de sumele ridicol de mici oferite ca despăgubiri. „Am și eu teren luat (expropriat – n.r.)… mi-a oferit 2,3 lei pe metrul pătrat de fâneţe, livadă de pruni… de meri, viţă de vie cu spalieri pe sârmă”. O doamnă din Curtea de Argeş, proprietară a unei unităţi turistice, a spus că de trei ani aşteaptă despăgubirile. Mai multe citiți în publicația Argeșul Online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...