Despăgubirile primite de familia unui soldat rus: Două găleți de morcovi și o pungă de ceapă | Aktual24

Data:

Despăgubirile primite de familia unui soldat rus sunt ridicole. Moscova ar neglija să alerteze membrii familiilor după ce un militar moare în războiul cu Ucraina pentru a evita să plătească, potrivit unei convorbiri telefonice interceptate de Serviciul de Informații Militare al Ucrainei (HUR), relatează Newsweek.

Într-o convorbire telefonică postată vineri pe Telegram de HUR, un soldat rus poate fi auzit spunând că Kremlinul a catalogat luptătorii decedați că fiind „dispăruți” și nu morți, pentru a evita să plătească despăgubiri.

„Eu spun că este benefic pentru să spună că este dispărut, ca să nu trebuiască să plătească pentru el … Știți, nu am mai auzit nimic de el de o luna și jumătate”, spune soldatul în timpul convorbirii telefonice, potrivit unei traduceri a convorbirii furnizate de Kyiv Post.

Citește și: Andreea Pora: Pentru mediul privat, coaliția PSD-PNL va fi precum ciuma. Nu prosperitate, ci sărăcie și afaceri închise

Anterior au apărut informații potrivit cărora Rusia ar fi găsit modalități de a evita să-și respecte promisiunea de a despăgubi familiile soldaților săi uciși în război.

Președintele rus Vladimir Puțîn a semnat un decret în ianuarie 2023, promițând să plătească familiilor militarilor decedați 5 milioane de ruble, adică 53.800 de dolari. Soldații care sunt răniți pe câmpul de lupta se califică pentru o plată de 3 milioane de ruble (32.280 de dolari).

Despăgubirile primite de familia unui soldat rus

În iunie 2023, mama soldatului rus Mihail Cerkasov a declarat pentru Radio Free Europe/Radio Liberty că a fost informată de către camarazii lui Cerkasov că fiul ei a fost ucis în război la începutul acelei luni. Cu toate acestea, armata rusă ar fi ordonat să lase trupul lui Cerkasov pe câmpul de luptă, deoarece nu ar fi fost „profitabil” să îl aducă acasă.

Publicația independența de investigații rusească Mojem Obiasnit (Putem explica) a declarat într-un articol publicat în decembrie că un alt soldat rus care a fost grav rănit pe front a primit de la guvern doar două găleți de morcovi și o pungă de ceapă în loc de banii promiși.

Soția soldatului, Irina Ribkina, a declarat pentru publicație că soțul ei avea dureri extreme și avea nevoie de o operație la genunchi, dar a fost trimis înapoi pe front fără operație.

„Are dureri severe, genunchiul nu i se poate îndrepta și nu poate merge fără cârje. Ia analgezice și somnifere”, a spus Ribkina.

Articolul integral, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...