Diagnosticați greșit cu HIV la Centrul de Transfuzie Galați

Data:

Doi gălățeni care au mers să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Galați au avut parte de un adevărat șoc, în momentul în care li s-a spus că sunt suspecți de infecție cu virusul HIV.

Testările ulterioare, făcute la alte laboratoare, au infirmat analiza inițială, dar oamenii sunt nemulțumiți de întârzierea cu care au fost anunțați despre un potențial diagnostic grav, precum și pentru că au fost puși inutil pe drumuri, pentru alte investigații medicale. Conducerea centrului spune că rezultate fals pozitive pot apărea, acest lucru fiind cauzat tocmai de sensibilitatea înaltă a reactivilor folosiți. 

Florentina Cercel a fost să doneze sânge pentru un nepot, în luna iunie, exact în ziua în care sute de gălățeni au mers, de asemenea, la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Galați, pentru a dona în schimbul unui bilet la Festivalul „Neversea”.

Citește și: DOCUMENT | Comisia de la Veneția, reacție pe legile justiției: adoptate în grabă. 4 recomandări

„După trei luni, m-am dus să donez din nou, dar doamnele de acolo m-au trimis la cabinetul de Virusologie, unde medicul mi-a explicat că un test a ieșit pozitiv la virusul HIV. Pentru liniștea mea, mi-a recomandat să fac, însă, o nouă testare. Testul respectiv a ieșit negativ, însă mi-au spus că nu pot încă dona până ce nu vin și rezultatele de la laboratorul din București. Nici până în prezent nu am fost, însă, sunată de la București”, spune tânăra de 27 de ani. 

Legile din România nu prevăd o procedură clară despre cum ar trebui anunțat, într-un mod empatic și responsabil, un astfel de diagnostic. Florentina Cercel mărturisește că vestea că ar putea avea HIV a venit ca un adevărat șoc pentru ea.

Continuarea în Viața Liberă


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...