Directorul unui colegiu de elită din Iaşi, o noapte în arest, apoi, eliberat

Data:

Nistor Gheorghiţă, directorul unui colegiu de elită din Iaşi, este implicat într-un dosar exploziv este instrumentat în aceste zile de DNA Iaşi.

Potrivit portalului Tribunalului Iaşi, acuzaţia la adresa profesorului Nistor Gheorghiţă, director al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, este de luare de mita. Suse judiciare spun că ar fi vorba, în fapt, de o mită pentru a facilita transferul unui elev de la o altă şcoală din Iaşi la liceul pe care Nistor Gheorghiţă îl conduce.

Directorul Nistor Gheorghiţă a stat o noapte în arest, pe data de 28 august, când i s-ar fi organizat un „flagrant delict” de luare de mită, spun aceleaşi surse judiciare.

Ulterior, decizia procurorilor a fost de punere sub control judiciar, motiv pentru care el a şi fost suspendat din funcţie de către Inspectoratul Şcolar, apoi Tribunalul Iasi a admis plângerea inculpatului, pe 5 septembrie, ridicând controlul judiciar.

Sunt şi unele semne de întrebare în tot acest caz, spun sursele noastre, pe motiv că plângerea ar aparţine unui părinte care lucrează în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, şi în jurul acestui caz se vorbeşte astfel şi despre o posibilă răzbunare.

Citește și: Polițistul cu cocaină din Brașov provine dintr-o familie bogată. El a vrut să intre în trupele speciale

Directorul: Eu cred în justiţie şi în nevinovăţia mea

Întrebat despre situaţia în care se află, directorul Nistor Gheorghiţă a refuzat să ofere detalii în apărarea sa, limitându-se la a ne spune că are încredere că justiţia va face dreptate. „Nu aş putea să comentez acţiunea DNA, pentru că este un proces în desfăşurare.

Am încredere că justiţia va rezolva cât mai repede această situaţie. Eu cred în justiţie şi în nevinovăţia mea”, a declarat ieri pentru Ziarul de Iaşi profesorul Nistor Gheorghiţă, directorul Colegiului „Vasile Alecsandri”.

Referitor la situaţia creată Inspectoratul Şcolar spune că au fost aplicate măsuri de conformare, în urma notificărilor primite de la instituţiile abilitate despre situaţia directorului Nistor Gheorghiţă.

Astfel, directorul a fost suspendat din funcţie pe 28 august, când inculpatul a fost pus sub control judiciar de către procurori, însă a revenit în funcţie pe 5 septembrie, când  Tribunalul Iaşi a dat o  sentinţă în caz, în urma contestaţiei făcute de inculpat.

Continuarea în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...