Dispută între Raed Arafat şi Ionuţ Pucheanu, după mesajul Ro-Alert de la miezul nopţii

Data:

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a spus că primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, ar trebui să le explice cetăţenilor că n-au de ce să se agite şi să se panicheze, referindu-se la alertarea privind prezenţa dronelor în judeţele Tulcea şi Galaţi prin RO-Alert, consemnează hotnews.ro. Potrivit lui Arafat, Direcția pentru Situații de Urgență nu poate să nu trimită alerte cu gândul că nu va fi nimic și că deranjează.

„Dacă ne-ar ajuta domnul primar să le explice cetăţenilor că n-au de ce să se agite şi să se panicheze, pentru că aceste lucruri sunt totuşi pentru ei, ar fi mult mai bine. Există un risc şi dacă este 0,0001, este un risc şi populaţia trebuie să ştie şi cine doreşte să ia măsuri. Să intre în casă, să nu stea lângă geamuri, să meargă în adăpost, dacă au. E suficient o singură dată să se întâmple ceva şi tot narativul ăsta se va schimba, lumea va începe să se întrebe de ce n-aţi alertat”, a declarat Arafat, potrivit News.ro.

Citește și: Elevii din zona metropolitană ar putea avea transport gratuit pe toate liniile de autobuz. Emil Boc: „Este o formă de respect”

Ionuț Pucheanu, edilul municipiului Galați, a declarat la Digi24 că nu simte nevoia de trimitere a unor mesaje Ro-Alert, așa cum s-a întâmplat vineri seară, când populația a fost avertizată că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian. Primarul a spus că nu s-a speriat și că acest gen de informare ar fi de folos doar dacă ne-am afla „în stare de război”.

„Cred cu tărie că aceste alerte nu sunt deloc binevenite, nu le înțeleg. Cu tot respectul pentru armată, dar pentru sănătatea mentală a publicului, a cetățenilor din România și mai ales din această zonă, cred că tot acest spectacol ar trebui puțin redus. Sau dacă e ceva mai mult, să ne spună și nouă, să ne pregătim. Ce aș putea eu să le spun cetățenilor? Nu aș putea să îi îndemn să nu creadă genul acesta de mesaje, dar consider că ar trebui setată limita minimală pentru care oamenii ar trebui avertizați. Se bombardează în Ucraina de un an și ceva, dar nu am avut la 12 noaptea genul ăsta de treziri din somn”, a spus Pucheanu, la Digi24.

Continuare în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Facebook Raed Arafat)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Argeș. Un mort şi doi răniţi

Accident grav în Argeș. Un bărbat a murit şi...

Protest la Cotroceni, după ce Iohannis a dat liber la furat 1 milion de euro

Protest la Cotroceni, organizat de Corupția Ucide, după ce...