Divorţ nefinalizat şi afaceri penale: Chirica, greu de judecat. Şi al doilea magistrat din dosarul Flux s-a retras

Data:

Curtea de Apel a reuşit să găsească un magistrat care să-l poată judeca pe primarul Mihai Chirica. Două judecătoare s-au retras până acum din completul care analizează, în camera preliminară, dosarul vizând construirea unui bloc în Tătăraşi de către patronul Flux SRL.

Prima judecătoare care s-a retras din dosar a fost Alina Codreanu. Soţul acesteia, arhitectul Mihai Codreanu, este membru al comisiei de oportunitate, care emite primele avize pentru proiectele urbanistice supuse ulterior aprobării Consiliului Local. De asemenea, arhitectul a participat la mai multe proiecte demarate de municipalitate, inclusiv la realizarea planului urbanistic zonal pentru Spitalul Regional de Urgenţă, fiind astfel plătit de Primărie.

Citește și: VIDEO Rusia, în pragul unui război civil. Revolta armată a lui Prigojin. Alertă la Moscova

Legăturile dintre soţul judecătoarei şi municipalitate puteau ridica astfel suspiciuni rezonabile că imparţialitatea magistratului ar fi afectată. Codreanu a făcut cerere de abţinere în dosar după apariţia în presă a acestor conexiuni.

După retragerea Alinei Codreanu, în complet a fost repartizată joi judecătoarea Daniela Ghercă. Imediat însă, şi aceasta a înaintat o cerere de abţinere. 

Continuare în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related