DNA a găsit o probă cheie după perchezițiile la Primăria Iași. Cum s-au transformat 2 case într-un bloc

Data:

În ultimii doi ani, primarul Iașului, Mihai Chirica, s-a apărat spunând că nu știa ce semnează în domeniul imobiliar: autorizații, recepții, edificări. Îi lipseau informațiile și se baza pe subalterni.

În cazul blocului Vixen, ridicat pe o autorizație pentru două case, Mihai Chirica a fost de două ori avertizat: de Gabriel Ghergheșanu, responsabilul cu Recepțiile imobiliare în Primărie, și de raportul lui Marcel Pinciuc, șeful Corpului de Control al primarului.

Ieri, DNA a ridicat acest raport din calculatorul lui Pinciuc. Documentul dispăruse, după rețeta casei, din circuitul electronic al Primăriei.

Apartamentele intabulate au intrat ilegal în circuitul civil și au fost vândute cu peste 1 milion de euro. Dezvoltatorul ar fi făcut orice să rezolve problema, fiind îngropat în datorii.

Citește și: Academia Română și Ministerul Finanțelor acoperă salariul lui Dungaciu. Prin lege, ar trebui să fie public

Grav: ca și în alte dosare penale cu tunuri imobiliare (Cheșcu, Asimionesei, Plugaru), actele originale au dispărut din Primărie. În acest moment, se judecă doar pe copii. Este metoda prin care Chirica vrea să scape.

În câteva zile urmează audierile la DNA. Acuzațiile in rem sunt: abuz în serviciu, sustragere sau distrugere de înscrisuri oficiale și fals material.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related