Doar două aparate DrugTest la nivelul judeţului Olt. Câte testări au reuşit poliţiştii să facă

Data:

Doar două aparate DrugTest există în dotarea poliţiştilor din judeţul Olt, potrivit unui răspuns oficial remis de IPJ Olt.

În aceste condiţii, poliţiştii olteni au testat 80 de şoferi, de la începutul anului, aproape 30 dintre aceştia fiind depistaţi pozitiv.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt există două aparate DrugTest, care au o vechime de 4 ani, intrând în dotarea instituției noastre în anul 2019.

Structurile rutiere care au în dotare cele două aparate DrugTest sunt Serviciul Rutier Olt și Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Menționăm că aparatele drugtest se află permanent în dotarea lucrătorilor din cadrul structurilor menționate și sunt folosite atât pe zonele de competență a acestor structuri, cât și pe alte zone de competentă ce aparțin altor structuri rutiere în cadrul acțiunilor cu forțe mărite desfășurate săptămânal.

Citește și: O firmă controversată din Prahova repune în funcțiune depozitul de deșeuri de la Doljchim

În perioda 01.01.2023-12.09.2023, la nivelul I.P.J. Olt au fost efectuate 80 de testări ale conducătorilor auto cu aparatul drugtest, 29 dintre acestea indicând prezența unor substanțe psihoactive în organism”, se arată în comunicarea oficială remisă de IPJ Olt.

Conform procedurii, şoferilor testaţi pozitiv cu aparatul DrugTest li se recoltează şi probe biologice, acestea fiind trimise către INML. Rezultatul însă vine foarte greu, perioadă în care şoferilor li se suspendă dreptul de a conduce pe drumurile publice, chiar dacă este vorba despre un rezultat „fals pozitiv”.

Continuare în Reporter24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook Poliţia Română)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...