Doi elevi au dus România pe primul loc la nivel mondial. Ei şi profesorii lor explică ce se află în spatele unui mare succes

Data:

Doi elevi au dus România pe primul loc la nivel mondial. Ei şi profesorii lor explică ce se află în spatele unui mare succes. Elevii români au făcut cinste ţării lor la Olimpiada Internaţională de Geografie, care a avut loc în perioada 8-14 august la Bandung, Indonezia. Lotul României a ajuns pe primul loc, cucerind astfel titlul de campioni mondiali în geografie.

Printre cei patru membri ai lotului se numără şi doi talentaţi elevi ieşeni, Daniel Nicolae Hanganu şi Tudor Sebastian Olariu. Daniel, elev al Colegiului Naţional, a obţinut medalia de aur, iar Tudor, elev al Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, a primit medalia de argint.

Ceilalţi doi elevi sunt Radu Andrei Brădăţeanu, de la Colegiul Naţional „Sf. Sava” Bucureşti, şi David Ştefan Preda, de la Colegiul Naţional Unirea, Focşani. Coordonatorii lotului au fost profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi. Acest succes nu este o surpriză pentru cei care îi cunosc pe cei doi elevi. Amândoi sunt pasionaţi de geografie încă din clasa a V-a, iar profesorii de la clasă i-au susţinut şi i-au încurajat să participe la cât mai multe concursuri şi olimpiade.

Tudor Sebastian Olariu este elev la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” şi este la prima performanţă internaţională. Acesta excelează la geografie încă din clasa a V-a, de când este pregătit de profesorul Florin Iancu.

Citește și Anul școlar ar putea începe cu proteste. Legea salarizării nu e gata

„Efectiv pentru Olimpiada Internaţională m-am pregătit un an şi câteva luni, dar eu învăţ la Geografie pentru concursuri încă din clasa a V-a. M-am pregătit cu domnul profesor Florin Iancu, care mi-a fost mentor şi îndrumător încă din clasa a V-a şi mereu m-a ajutat cu materiale, informaţii şi sfaturi. În acelaşi timp, am beneficiat şi de sprijinul unor foşti olimpici internaţionali, Andrei Federenciuc şi Bianca Solomon, care au participat la Balcaniadă şi la Olimpiada Internaţională. După ce m-am calificat la Olimpiada Internaţională, în luna iulie, am avut cam 10 zile de pregătire cu soţii Fiscutean”, a mărturisit Tudor. După 7 ani de lucru împreună, Florin Iancu mărturiseşte că se aştepta ca propriul elev să aducă o medalie acasă. „Eu am avut emoţii foarte mari, pentru că a fost prima lui participare internaţională, însă am avut încredere că va obţine o medalie. Speram să fie o medalie cât mai strălucitoare şi este minunat că este argint”, a declarat acesta. Întreaga poveste de succes poate fi citită în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...