Doi ieșeni înrolaţi în armata ucraineană luptă pe teritoriul Rusiei. Lista cu cei 349 de români eliminați „este un fals”

Data:

După două săptămâni de tăcere și temeri că au căzut în luptă, a apărut informația că doi ieșeni înrolaţi în armata ucraineană luptă pe teritoriul Rusiei.

Nu, nu au fost capturați ci luptă cot la cot cu soldați voluntari ruși din armata Ucrainei, împotriva armatei ruse, dar pe teritoriul Federației Ruse. Se știe că teritoriul Federației Ruse a fost atacat în urmă cu o săptămână în regiunile Belgorod și Kursk, iar Ministerul Apărării din Rusia precizase la un moment dat că au fost respinse acele incursiuni armate.

Numai că ieșenii ne-au spus ieri că înaintează în teritoriul rusesc în fiecare zi. Mai multe detalii puteți citi în rândurile de mai jos.

Romanian Battlegroup ”Getica” – contingentul în care luptă cei doi ieșeni sub indicativele «Grandpa» și «Hunter» se află printre unitățile care atacă zilele acestea Federația Rusă ”la ea acasă”.

Nu au mai dat niciun semn de viață

Ieșenii luptă alături de Corpul Voluntarilor Ruși (RDK), ”Free Russia” Legion, International Legion of Defence of Ukraine, Siberian Battalion, Batalionul Cecen Itchkeria, Legiunea Belorusă și Legiunea Georgiană.

Ieșeanul «Grandpa» care are 50 de ani cât și Hunter, de 30 de ani, ne-au spus ieri că „se află în foc, pe direcția înaintare în Federația Rusă”.

Citește și: Afacerile de milioane ale doctorului Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei

Ei luptă în infanterie, dar în clipul postat de către Romanian Battlegroup Getica se pot vedea tancuri și blindate de transport și nu pot oferi informații despre poziția lor însă se află într-una din cele două regiuni rusești de la frontiera cu Ucraina.

Cei doi ieșeni înrolaţi în armata ucraineană nu au mai dat niciun semn de viață de mai bine de două săptămâni deoarece au fost obligați să se deplaseze numai pe timpul nopții sau când este înnorat, atunci când sateliții rusești nu pot ”vedea”.

Aceștia primiseră ordinele de luptă și au plecat imediat la frontiera Ucrainei cu Federația Rusă.

Doi ieșeni înrolaţi în armata ucraineană luptă cot la cot cu soldați voluntari ruși din armata Ucrainei împotriva armatei ruse

Cei de acasă erau îngrijorați de soarta ieșenilor zilele trecute deoarece Ministerul Apărării din Federația Rusă anunțase că au distrus cu rachete un centru de instrucție a soldaților străini din armata ucraineană, aflat în Odessa.

Rușii se lăudau că au omorât numeroși francezi cât și alți străini în acel atac, iar jurnaliștii Ziarul de Iași știau că ieșenii se aflau încartiruiți undeva prin zonă.

„Tabelul este fals”

De asemenea, zilele trecute, reprezentanții armatei Federației Ruse au dat publicității o listă cu soldați străini omorâți în Ucraina, printre care se aflau și 349 de români.

”Tabelul este fals. În acest moment în Ucraina sunt cel mult 50 de români înrolați în Forțele Armate ale Ucrainei și cam tot la fel de mulți moldoveni.

Nu toți dintre aceștia sunt în prima linie.

Dacă despre pierderile din rândul moldovenilor nu pot să spun foarte multe, despre români pot spune, după discuții cu mulți dintre ei, că un singur român a murit pe front, Rudolf Wittmann, Dumnezeu să-l ierte.

O parte însemnată dintre români sunt în Romanian Battlegroup „Getica”.

O altă parte însemnată sunt în diferitele batalioane ale ILDU – International Legion of Defence of Ukraine”, a spus și «Getotac», comandantul Grupului de Luptă Getica. 

Citește și: Cine l-a felicitat pe Putin, o singură țara democratică a ținut să îl laude | Aktual24  

«Getica» are nevoie de tehnică militară

Cu toate că Statele Unite ale Americii au sistat ajutorul de armament către Ucraina, comandantul român Getotac face tot posibilul să îşi echipeze soldaţii cu ajutorul celor din ţară.

”Vedem pe plan internaţional un trend negativ în acordarea de asistenţă atât de echipament letal cât şi non-letal, pentru Ucraina.

Articolul integral, în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...