Domeniu imobiliar de milioane de euro, construit ilegal în Iași. Apartamente de lux construite peste un service auto

Data:

Domeniu imobiliar de milioane de euro, construit ilegal în Iași. Constantin Dinte, patronul mai multor firme de transport persoane, a ridicat pe strada Tabacului nr. 48 o clădire cu două niveluri în plus față de autorizația de construire.

Primarul Mihai Chirica i-a trimis acum 4 ani o depeșă cum că i-a respins recepția. De atunci, nu s-a mai întâmplat absolut nimic. Din blocul de milioane al lui Dinte nu s-a mișcat nicio cărămidă, afaceristul e bine-mersi, face chefuri cu carne de vânat, mistreți și căprioare, și-a făcut amenajări interioare de superlux.

„Singurul inconvenient este că respectivul nu poate vinde oficial clădirea, pentru că nu este intabulată. Dar poate trăi liniștit în ea”, a afirmat un reputat specialist, sub rezerva anonimatului. Constantin Dinte deține patru firme de transport, iar în ultimii ani a fost controlat de Fisc și percheziționat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. A fost cercetat pentru evaziune fiscală, însă a căzut în picioare, dosarul fiind clasat. A pierdut două procese cu Fiscul și a fost pus să plătească aproape 90.000 euro. „Ce se întâmplă? Nu mai aveți subiecte și acum v-ați luat de intabularea clădirii mele?”, a reacționat, iritat, Constantin Dinte.

În octombrie 2019, primarul Mihai Chirica a trimis o adresă către SC Farmacom Impex SRL, a lui Constantin Dinte. Prin acest act, edilul i-a comunicat omului de afaceri că i-a respins recepția la imobilul din Tabacului 48, situat aproape de capăt Dacia: „Comisia (…) a decis respingerea recepției la terminarea lucrărilor”.

Motivul: „Lucrările nu respectă autorizația de construire (…), clădirea C2 având realizate fără proiect și autorizație de construire două niveluri”. Alături de Chirica, documentul a fost semnat și de inginerul Gabriel Ghergheșanu de la Primărie. Același Ghergheșanu, pe 8 octombrie 2019, semnase procesul verbal prin care a respins recepția, cauza fiind nerespectarea autorizației de construire.

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: Orlovka, satul de lângă România unde cad drone: jumătate pro-occidentali, jumătate pro-ruși

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...