Proiect eolian pe 200 de hectare în județul Iași. Investiție de sute de milioane de euro

Data:

Proiect eolian pe 200 de hectare în județul Iași. O altă firmă străină intenţionează să construiască un parc eolian în judeţul Iaşi, investiţie care ar urma să ajungă la sute de milioane de euro.

Multinaţionala Eurowind Energy AS din Danemarca are în plan să amplaseze în comuna ieşeană Movileni, conform surselor noastre, 40 de turbine eoliene marca Vestas, care fiecare produce 7,2 MW.

Din informaţiile obţinute de Ziarul de Iaşi” de la surse oficiale, la momentul actual s-au depus documentaţii pentru obţinerea avizelor, urmând ca lucrările să înceapă, cel mai probabil, anul viitor sau cel mai târziu în 2025.

Citește și: Ce înseamnă pentru România vizita lui Zelenski

Parcul eolian din Movileni ar urma să fie amenajat pe o suprafaţă de peste 200 de hectare, turbinele fiind montate din zona Iepureni şi până pe dealurile de la Potângeni. Turbinele vor avea între 135 -165 de metri, o pală măsurând între 65 – 85 de metri.

Demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de construire sunt făcute de SC Wind Asset SRL, firma românească de proiect a dezvoltatorului şi operatorului danez de proiecte eoliene, solare şi hibride.

Eurowind Energy este prezentă pe piaţa din România din 2011, fiind controlată de fraţii danezi Jens şi Soren Rasmussen. În iulie anul acesta, compania a început construcţia parcului eolian cu putere instalată de 48 MW în comuna Pecineaga din Constanţa, anunţat ca cel mai mare parc de energie eoliană din ţară.

Proiectul de la Movileni se află în stadiul de avizare, conform certificatului de urbanism emis de Primăria Movileni în luna iunie 2023.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Primăria Oradea a depus joi la Ministerul Energiei un...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...