Dosar ținut la secret de DNA. Inculpați: 18 persoane fizice și 5 societăți comerciale

Data:

Dosar ținut la secret de DNA. Pe 26 ianuarie 2024, la Tribunalul București a fost înregistrat un dosar trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, 18 inculpați persoane fizice și 5 societăți comerciale.

Inculpații sunt acuzați de fraudarea unor contracte publice derulate de Administrația Domeniului Public Sector 1 în mandatul fostului edil Daniel Tudorache. 

În ciuda practicii de a posta pe site informații despre dosarele finalizate, până acum Direcția nu a emis vreun comunicat despre această speță, iar o cerere G4Media.ro de furnizare a unei copii anonimizate după rechizitoriu – cereri similare aprobate în trecut – a fost respinsă prin intermediul Biroului de Presă al instituției.

Conform portalului instanțelor, cei 23 de inculpați din acest dosar, persoane fizice și juridice, sunt acuzate de abuz în serviciu, complicitate la săvârșirea acestei infracțiuni, fals intelectual și spălare de bani.

Citește și: Vlad Pascu nu va fi judecat în arest la domiciliu. Decizia instanței este definitivă

Dosar ținut la secret de DNA. Care sunt acuzațiile

Acuzații sunt actuali sau foști funcționari publici din Administrația Domeniului Public Sector 1, patronii/administratorii de societăți.

De departe, cea mai importantă dintre societățile inculpate este Symmetrica, cel mai mare producător autohton de pavele şi borduri, care, în 2023, a avut o cifră de afaceri de circa 260 de milioane de lei. Administrația Domeniului Public Sector 1 s-a constituit parte civilă în dosarul penal.

În acest moment, dosarul celor 23 de inculpați este în faza de Cameră Preliminară.

Ținta procurorului de caz era un acord-cadru de 16 milioane de euro semnat de Administrația Domeniului Public Sector 1 în 2019, din care s-ar fi plătit firmelor, etapizat, 11 milioane de euro. La acel moment primar al Sectorului 1 era Daniel Tudorache. Obiectul contractului cu Confecţii Metalice Mobilier Urban SRL (lider de asociere), Edil Construct Design SRL şi Symmetrica SRL era furnizarea de gărdulețe, stâlpișori, bănci și coșuri de gunoi.

Continuarea în G4Media.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Direcția Națională Anticorupție / Facebook

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...