A luat mită de 8 ori și nu va face închisoare. Șeful Frontierei de la Sculeni nemulțumit că se lua prea puțină șpagă | ReporterIS

Data:

A luat mită de 8 ori și nu va face închisoare. Șeful Frontierei de la Sculeni nemulțumit că se lua prea puțină șpagă și voia mai multe transporturi în tura sa.

Banii se împărțeau în toaletă

Cristian Mancaș avea partea lui pusă deoparte de către subalterni, care împărțeau banii la sfârșit de tură, în toaletă.

Citește și Cele trei amnistii mascate din ultimii 7 ani. Chiar și să vrei, nu mai poți intra la pușcărie

Atitudinea lui Mancaș era de favorizare a contrabandiștilor, pentru că el își dorea cât mai mulți traficanți de țigări, ca să poată lua cât mai multă șpagă.

La Iași, lua 150 de euro pe tură și spunea: „Trebuiau să fie două zerouri”.

La Stânca se luau 1.500 de euro/tură. „4.000 de euro pe săptămână!”, se lăuda șeful de la Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră înregistrați luau mită la trecerea tuturor autocarelor sau microbuzelor în care exista ceva suspect, care trebuia ascuns de autorități. Era un fel de mercurial pe care șoferii basarabeni care treceau în România îl cunoșteau.

Anchetatorii au avut un agent acoperit care a purtat tehnică de ascultare. Mita se dădea în autocar sau în baie, împărțeala se făcea inclusiv în curtea Inspectoratului de Poliție de pe Poitiers.

Citește și Înalta Curte și CCR au pus cruce la mii de dosare, după ce au redus termenul de prescriere a faptelor

Revoltat că șpaga e prea mică

Șeful Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Sculeni se plângea că șpăgile sunt mai mari în alte puncte de trecere, dar totuși este înregistrat de nenumărate ori când e satisfăcut de sumă: „Îi bogăție, uăi!”.

Subordonații îl disprețuiau. Sunt înregistrați când îl numeau pe Cristian Mancaș, în discuțiile dintre ei, „prostul ăla”.

În noiembrie 2023, trei angajați ai Inspectoratului Poliției de Frontieră Iași care activau la PTF Sculeni au fost reținuți de DNA și acuzași de luare de mită.

Cristian Mancaș, șeful PTF Sculeni, agenții Gabriel Alexandru Bertea și Iulian Baciu, șoferii Dmitri Karagioz și Andrei Scutari au fost interceptați cu tehnică de supraveghere purtată de un agent sub acoperire cu numele conspirativ Lavinia Pascal. Acesta a participat activ la toate infracțiunile comise de polițiști și șoferi și i-a înregistrat în toate ipostazele.

Continuarea în ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: ReporterIS/ reporteris.ro

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...