Dosarul angajărilor pe bani la Spitalul Județean din Botoșani. Alți trei angajați, plasați sub control judiciar

Data:

Dosarul angajărilor pe bani la Spitalul Județean din Botoșani. DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de alți trei angajați ai spitalului.

Potrivit DNA, este vorba despre asistenta-şefă a Secţiei Boli Infecţioase Adulţi, Mirela Titiliuc, acuzată de două infracţiuni de luare de mită, asistenta coordonatoare a Secţiei Camera de Gardă Psihiatrie, Anca Surugiu, acuzată de luare de mită, în formă continuată, dar şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. De asemenea, Claudiu Anichei, angajat al spitalului, este anchetat pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Citește și: După 200 de ani. Un medic stabilit în Germania restaurează casa familiei și o redă orașului

„În perioada 2020-2022, inculpaţii Titiliuc Mirela, Surugiu Anca şi Anichei Claudiu ar fi deţinut diferite calităţi în cadrul comisiilor de examinare înfiinţate la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani pentru ocuparea unor posturi de electrician, muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoşi, asistent medical debutant pe durată determinată şi infirmier. În acel context, inculpaţii Surugiu Anca şi Anichei Claudiu ar fi furnizat unor candidaţi subiectele stabilite de comisie, ce urmau să fie date la probele de concurs, în scopul facilitării promovării acestora, prin obţinerea unei note minime, respectiv nota 7,00″, a transmis DNA marți, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, Mirela Titiliuc şi Anca Surugiu ar fi pretins şi primit, direct sau prin intermediari, de la alţi candidaţi bunuri şi sume de bani cuprinse între 500 lei şi 10.000 lei. Ulterior, ca urmare a „ajutorului” oferit de inculpaţi, toţi candidaţii au promovat concursurile la care s-au înscris.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Citește și: Românii care luptă în Ucraina: Există lucruri mult mai dureroase decât moartea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...