Dosarul exploziei de la Crevedia. Fiul lui Doldurea a căutat să fugă din țară | Aktual24

Data:

spot_img

Dosarul exploziei de la Crevedia. Ionuț Doldurea, fiul primarului reales Ion Doldurea (PSD), a căutat pe internet informații despre „țări fară extrădare” și „boli mentale cu care nu se face pușcărie”, se arată în rechizitoriul procurorilor, consultat de Aktual24.ro.

„Din procesul-verbal privind analizarea datelor obținute din dispozitivul marca Apple, model Iphone 14 pro utilizat de Doldurea Ionuț Daniel, încheiat la data de 17 octombrie 2023, a rezultat faptul că motorul de căutare SAFARI a fost folosit pentru căutarea următoarelor informații: ‘țări fără extrădare, boli mentale cu care nu se face pușcărie și boli cu care nu se face pușcărie’, aspect edificator pentru poziția mentală a inculpatului, sub imperiul presiunii generate de evenimentul declanșat de conduita sa ilicită, anticipând consecințele de ordin penal și posibilitatea atragerii răspunderii în ceea ce îl privește”, se arată în rechizitoriu.

Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, au fost trimiși în judecată de Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în legătură cu exploziile din 26 august 2023, în urma cărora șase persoane au murit și 54 au fost ranite.

Citește și: Cât de mari au fost neregulile din secțiile de votare

În dosar a fost trimisă în judecată și firma celor doi, Flagas SRL, care deține stația GPL de la Crevedia.

Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, care a câștigat duminică un nou mandat de edil.

Tragedia a avut loc pe 26 august 2023, în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. În urma exploziilor, șase persoane au decedat, 54 au fost rănite, opt case au fost distruse total, iar 80 parțial.

Procurorii susțin că incendiul și exploziile au fost cauzate de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei și de existența unei surse de aprindere.

Citește și: Procurorul Cristian Ardelean se întoarce la DNA

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: IGSU / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related