Dosarul lucrărilor plătite şi nefăcute al fostului manager de la „Socola”: un om cheie a recunoscut tot

Data:

Scandalul lucrărilor plătite dar nerealizate de la Institutul Socola ajunge la o primă concluzie. Magistraţii Tribunalului au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei întocmit de procurorii DNA cu unul dintre membrii comisiei de recepţie care, deşi a semnat de finalizare, nu „văzuse” şanţurile neastupate din curtea spitalului. Alin Atanasiu a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. Procesul propriu-zis de corupţie este însă abia la început.

Fostul director al Institutului de Psihiatrie, Adrian Bogdan Şaramet, a fost trimis în judecată în octombrie anul trecut, împreună cu doi angajaţi ai spitalului şi cu administratorul unei firme din Suceava, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Citește și: Soția unui fost ministru condamnat în primă instanță, propusă șefă de Secție la Curtea de Apel București

„În decembrie 2020, în contextul derulării unui contract încheiat între Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi şi SC Cao Cons SRL Suceava ce avea ca obiect «Reabilitare şi modernizare reţea alimentare cu apă potabilă», inculpaţii Şaramet Adrian Bogdan şi Mihalache Ionuţ ar fi aprobat achitarea sumei de 490.323 lei ce reprezenta contravaloarea totală a lucrărilor, în condiţiile în care acestea nu erau finalizate, iar garanţia de bună execuţie nu fusese constituită de către executant.

Într-o manieră asemănătoare ar fi procedat şi membrii comisiei de recepţie a lucrărilor (formată din Ignat Radu Bogdan, Atanasiu Alin Adrian şi Zaharia Raul Gabriel) care ar fi atestat în mod nelegal executarea în totalitate a lucrărilor în condiţiile în acestea nu erau finalizate”, a transmis DNA la acea dată. Procesul este abia la început. În urmă cu trei zile, unul dintre magistraţii completului a declarat că se abţine de la judecarea cauzei, dosarul urmând să fie repartizat aleatoriu din nou.

Continuarea în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
spot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related