Două minore de 15 și 16 ani, arestate după ce au șantajat și tâlhărit o colegă

Data:

Două minore de 15 și 16 ani, arestate după ce au șantajat și tâlhărit o colegă. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au cerut arestarea preventivă pentru acuzațiile de amenințare, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj.

Pe 8 septembrie, anchetatorii au propus arestarea a două minore de 15 și 16 ani după ce cu 4 zile înainte au abordat o altă fată de 14 ani pe care au tras-o de păr și au lovit-o cu palmele, pumnii și picioarele în zona corpului și a capului. Instanța a decis arestarea celor două pentru 30 de zile.

Cele două agresoare, însoțite de alte două prietene în vârstă de 14 ani (și care nu răspund penal)  i-au furat victimei un creion de buze și o sumă de bani, bunuri care se aflau în geanta acesteia, iar cea mai mare dintre agresoare i-a luat și telefonul marca iPhone 11.

Citește și: Inspecția Judiciară a „spălat” doi magistrați acuzați că oferă posturi bine plătite și că amenință studenții

Sechestrată într-un apartament

Tot atunci, cele două arestate au constrâns-o pe victimă să se deplaseze alături de acestea la o altă adresă situată pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, lipsind-o astfel de libertate pe victima minoră aproximativ o oră.

„Pe această cale, înţelegem să atragem atenţia asupra acestui fenomen, cunoscut sub denumirea de „bullying”, care a luat amploare, precum şi asupra acţiunilor grave ale minorilor care capătă valenţă penală şi care presupun şi impun luarea unor măsuri corespunzătoare din partea organelor judiciare”, se arată în comunicatul procurorilor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.