Două trenuri de metrou s-au ciocnit în staţia Timpuri Noi

Data:

Două trenuri de metrou s-au ciocnit în staţia Timpuri Noi. Un tren de metrou a intrat, marţi seara, pe linia ocupată de un alt tren la staţia Timpuri Noi, ceea ce a produs tamponarea celor două trenuri. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale, a anunțat Metrorex.

„A avut loc un incident feroviar la staţia Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER (Agenţia de Investigare Ferovieră Română, n.r.), urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul şi să dispună măsurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri. Menţionăm că în urma acestui incident nu există victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă şi circulaţia trenurilor a fost reorganizată”, informează Metrorex.

Citește și: Fostul președinte al CSM a câștigat, într-un singur termen, dreptul de a conduce după ce i-a fost suspendat permisul

Ministrul Transporturilor a cerut urgent un raport despre cauzele accidentului

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou, în staţia Timpuri Noi, a anunțat Ministerul Transporturilor.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislaţiei privind guvernanţa corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranţa şi corecta informare a cetăţenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Metrorex informează că în jurul orei 19:15, în stația de metrou Timpuri Noi, s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren. Din acest motiv, circulația de metrou a fost reorganizată între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu.

Călătorii aflați în stații au fost informați prin sistemul de sonorizare.

În urma incidentului feroviar de la stația Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare- AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia și vor dispune măsurile care se impun.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale.

Călătorii au fost debarcați în siguranță la peron, iar circulația trenurilor în acest moment se desfășoară în condiții normale”, a precizat Metrorex.

Citește și: 7 milioane de euro pentru vila președintelui. Iohannis și Ciolacu s-au grăbit să nege

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie generică. Sursa foto: Metrorex / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...