Dovadă că traficanții nu sunt pedepsiți cum trebuie – în zece ani, doi frați au umplut Galațiul cu droguri

Data:

Dovadă că traficanții nu sunt pedepsiți cum trebuie – în zece ani, doi frați au umplut Galațiul cu droguri. Doi frați arabi, cu cetățenie română, și un gălățean au fost arestați zilele trecute, în urma unui flagrant și a mai multor percheziții la care s-a descoperit peste un kilogram de droguri

Frații erau sub control judiciar, judecați fiind într-un alt dosar privind traficul de droguri. Prima condamnare pentru vânzarea de substanțe interzise au primit-o în urmă cu aproape un deceniu. O pedeapsă simbolică, cu executare la… bibliotecă. Flagrantul urmat de zece percheziții prin care polițiștii Antidrog și DIICOT Galați au încercat, încă o dată, să dovedească treburile ilegale a trei tineri, a avut loc la începutul acestei săptămâni și s-a concretizat cu surprinderea acestora în timp ce tranzacționau o sută de grame de cristale, un drog de mare risc, foarte popular printre consumatori și cunoscut sub denumirea științifică de 4-CMC.

Nu era pentru prima dată când cel puțin doi dintre traficanți, frați, erau în vizorul autorităților, care nu au trebuit să fie cu ochii pe ei foarte mult, ci doar o scurtă perioadă, din septembrie 2023 până la momentul flagrantului. Frații aveau probleme cu legea, fiind cunoscuți pentru astfel de preocupări, așa că nu a mirat pe nimeni când la cele zece percheziții domiciliare care au urmat flagrantului a fost găsită o cantitate mare de „marfă”.

Citește și Podul peste Dunăre de la Brăila, deschis nonstop începând de joi, 30 noiembrie

„Inculpații au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut către consumatori din județul Galați peste un kilogram de cristal, 3-CMC și 4-CMC, droguri de mare risc. De asemenea, în luna noiembrie 2023, au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut aproximativ 50 grame de substanţă psihoactivă (2-MMC), din clasa cathinonelor sintetice. În urma celor zece percheziții domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ un kilogram de droguri de mare risc, respectiv cristal, și 30 de grame de canabis, drog de risc”, au precizat reprezentanții BCCO Galați. Mai multe puteți citi în Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...