Dragoș Damian: „Poate vom găsi o cale să reducem burnout-ul medicilor” | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

„Poate până în 2027, când se termină spitalele regionale, vom găsi o cale să reducem burnout-ul medicilor, teama de malpraxis şi intenţia de plecare din ţară”, susține Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

Acesta a prezentat un studiu sociologic realizat de Colegiul Medicilor, potrivit căruia burnout-ul medicilor sub 35 de ani este de 36%, teama de malpraxis 80%, intenţia de plecare din ţară 58%.

„Felicitări pentru inaugurarea de sâmbătă din Cluj, ni se spune de multă vreme că avem nevoie de spitale regionale, județene, municipale, orăşeneşti, comunitare.

Sunt sume enorme alocate infrastructurii medicale, din fonduri nerambursabile guvernamentale, europene și din PNRR dar și credite bancare – să vedem cum o să le plătim pe acestea din urmă, economiștii spun că suntem peste măsură de îndatorați, dar ce știu ei?

Este foarte bine că inaugurăm șantiere de construcții, România se pricepe la inaugurări de construcții de infrastructură, am inaugurat un număr mare șantiere de autostrăzi, spitale, școli, în ultimii ani”, a scris Dragoș Damian, în Monitorul de Cluj.

Citește și: Șase tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate de polițiști, după efectuarea a 25 de percheziții domiciliare

„Poate până în 2027 vom găsi o cale să reducem burnoutul medicilor”

Dar aici nu este vorba despre asta, despre inaugurarea sau finalizarea infrastructurii medicale. Este vorba despre resursă umană specializată și calificată, despre personalul medical pe care îl avem, îl pregătim, îl dezvoltăm pentru a funcționa în noile spitale regionale, județene, municipale, orasanesti, comunitare.

Datele care vin de la studiul sociologic comandat de Colegiul Medicilor ne arată că, dacă cineva nu intervine, până în 2027 nu o să mai avem pe cine să angajăm la spitalele regionale, județene, municipale, orăşeneşti, comunitare, iar datele de la Colegiul Medicilor nu arată cât din personalul medical din generația Decreţeilor se va pensiona peste 5-10 ani, probabil 30-35%.

„Și nu este vorba doar despre medici ci și despre asistenți, infirmieri, brancardieri și tot restul angajaților din sistemul sanitar.

Poate până în 2027, când se termină spitalele regionale, inclusiv cel din Cluj, vom găsi o cale să reducem burn-out-ul medicilor de la 36% la, să zicem, 10%, teama de malpraxis de la 80% la, să zicem, 50% și intenția de plecare din țară a medicilor tineri de la 58% la, să zicem, 25%”, a mai scris CEO Terapia Cluj.

Continuarea în Monitorul de Cluj!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: monitorulcj.ro

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dependența virtuală la copii. Sfatul psihologului | Ziarul de Iași

Dependența virtuală la copii. Sfatul psihologului. De la vârste...

35 de grade în saloanele spitalului din Câmpina. Unii pacienţi au refuzat internarea

Spitalul Municipal Câmpina funcţionează fără climatizare și se înregistrează...

Premieră la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Intervenția chirurgicală care a salvat viața unui pacient | Banatul Azi

Premieră la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Intervenția chirurgicală...