Cum vă întăriți oasele și articulațiile

Data:

spot_img

Cum vă întăriți oasele și articulațiile. Cu toții ne adresam la un moment dat întrebarea „cum îmi pot menține oasele și articulațiile sănătoase?”

Desi nu putem preveni întotdeauna afectarea sau degradarea oaselor și articulațiilor și nici anumite leziuni care pot să apară, putem totuși să luam o serie de masuri pentru a reduce riscul și pentru a susține sănătatea osoasa și articulară.

 Tipuri de probleme la oase și articulații

Problemele de oase și articulații apar în general la vârstă adultă și pot cauza o varietate de simptome, de la dureri și rigiditate, până la probleme de mobilitate, de flexibilitate și scăderea calității vieții.

Unele dintre cele mai frecvente afecțiuni de oase și articulații includ artrita, osteoporoza și leziunile ortopedice. Artrita se refera la inflamația articulațiilor.

Cel mai frecvent tip de artrita este cunoscut sub numele de osteoartrita și este data de uzura articulațiilor, iar probabilitatea de a dezvolta aceasta problema creste odată cu vârstă.

 În caz de osteoporoza, oasele devin mai subțiri, mai fragile și cu un risc mai mare de fracturi. Exista mai mulți factori de risc pentru osteoporoza, inclusiv vârstă înaintată, sexul feminin, greutatea corporala și antecedentele familiale.

Anumite comportamente, cum ar fi alimentația deficitară și fumatul, pot contribui în plus la o densitate osoasa scăzută.

Cum vă întăriți oasele și articulațiile. Sfaturi

 Cum putem avea grija de oase și articulații? În primul rand, se recomanda o serie de masuri simple care țin de stilul de viață:

 ● adoptați un stil de viață activ – exercițiile fizice sunt o modalitate fantastica de a ne pastra sănătatea oaselor și articulațiilor, mai ales exerciții cu greutăți care favorizează creșterea densității osoase;

adoptați cu stil alimentar sănătos, consumând alimente bogate în nutrienți, că vitamine, minerale;

 ● evitați fumatul, care poate afecta negativ sănătatea oaselor;

 ● reduceți excesul de greutate corporala, deoarece o greutate mare a corpului duce la un efort major pentru articulații, ce poate cauza uzura și suprasolicitare.

Citește și: Gata cu acele pentru injecții. Plasturii speciali ar putea înlocui vaccinarea clasică

Suplimente și medicamente pentru oase și articulații

Uneori medicul poate recomanda și un supliment pentru articulații, care poate susține sănătatea articulară, mobilitatea, flexibilitatea, poate reduce inflamația și oferă protecție.

Poate fi vorba despre un supliment cu calciu pentru oase și articulații sau un supliment pe baza de alte ingrediente. Astfel de pastile oase și articulații pot include vitamine, minerale, extracte naturale, precum curcumina, condroitina, glucozamină, acid hialuronic, colagen etc.

 Un exemplu este Collanol pe baza de colagen tip ÎI și turmeric, care oprește degradarea articulara, reactivează producția de colagen din organism și susține refacerea țesuturilor cartilaginoase. La persoanele cu osteoartrita, suplimentele de colagen pot ajuta la menținerea structurii articulației și la reducerea disconfortului.

Turmericul este un medicament tradițional ayurvedic cu numeroase utilizări, inclusiv pentru suprimarea inflamației și a durerii. Lista de contraindicații Collanol include alergia sau hipersensibilitatea la oricare dintre ingrediente.

Se pot recomanda și diferite unguente și produse topice pentru articulații, cu efect antiinflamator mai ales.

În cazuri mai severe de probleme articulare poate fi necesar un produs mai puternic, un medicament pentru oase și articulații și chiar injecții pentru întărirea oaselor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dependența virtuală la copii. Sfatul psihologului | Ziarul de Iași

Dependența virtuală la copii. Sfatul psihologului. De la vârste...

35 de grade în saloanele spitalului din Câmpina. Unii pacienţi au refuzat internarea

Spitalul Municipal Câmpina funcţionează fără climatizare și se înregistrează...

Premieră la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Intervenția chirurgicală care a salvat viața unui pacient | Banatul Azi

Premieră la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Intervenția chirurgicală...