Drama blocurilor care se surpă se repetă în Țiglina III. Zeci de apartamente, afectate

Data:

Un nou caz alarmant de tasare accelerată a terenului se înregistrează în Micro 16, în spatele Complexului „Siretul”. Blocul E5, cu cele două scări, situat pe strada Brândușei, se lasă văzând cu ochii, mai multe apartamente, precum și garajele din zonă fiind deja avariate. Oamenii au cerut sprijinul autorităților, dar soluția aflării cauzelor și remedierea problemei stă în propriul lor efort și buzunar.

Povestea blocului B8 din Mazepa, sub care în urmă cu aproape trei ani terenul s-a tasat accelerat, afectând grav structura de rezistență a imobilului, și a blocului K1 din Micro 17 se repetă într-un alt cartier al Galațiului. Este vorba de blocul E5 din Micro 16. Imobilul, situat pe strada Brândușei, se lasă de două săptămâni încontinuu, susțin mai mulți proprietari disperați să vadă cum, pe zi ce trece, li se crapă pereții și li se descentrează ușile în așa măsură încât nu le mai pot închide. „Pe zi ce trece, crăpăturile în pereți se lărgesc și apar altele noi în pereții de beton ai apartamentelor. Noaptea se aud pocnituri în pereți”, ne-a spus un proprietar, care a sesizat autoritățile, dar ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul.

Nici garajele aflate în imediata vecinătate a blocului E5 nu au fost scutite de efectele aparentei tasări. Pe pereții acestora au apărut crăpături, iar ușile nu se mai pot închide, semn că, în subteran, ceva acționează cu rapiditate. Ar putea fi infiltrații, cred oamenii, care ne-au spus că în urmă cu câteva zile o echipă de la Apă-Canal a fost în zonă și a făcut niște reparații.
„Acum câteva zile au venit cei de la firma Apă-Canal și au reparat o vană care era defectă la centrala termică de cartier din spatele blocului E5. Pe la această vană curgea apa. De asemenea, cei de la Apă-Canal au venit cu o mașina de vidanjă și au scos apa din canalizare”, ne-a comunicat același proprietar.

Dacă este vorba de vreo infiltrație sau o defecțiune la rețea care să determine în mod accelerat tasarea terenului, asta vor stabili cei de la operatorul de apă și canalizare. „Este constituită o comisie pentru verificarea rețelelor de la toate blocurile din zonă. Zilele trecute, s-a identificat o pierdere de apă, care s-a remediat”, a comunicat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal, la solicitarea „Vieții libere”.

Citește articolul complet în Viața Liberă

spot_imgspot_img
spot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related