Drulă: Autostrada A6 Craiova-Lugoj, un proiect făcut praf de Sorin Grindeanu

Data:

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat sâmbătă că autostrada A6 Craiova-Lugoj este „un proiect făcut praf” de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

“Pe 1 iunie 2021, în mandatul meu se lansa licitația pentru proiectarea autostrăzii A6 Craiova-Lugoj.  Primul pas, concret și necesar, făcut după Revoluție pentru acest mare proiect de infrastructură care va lega sudul României de Europa. Câteva luni mai târziu, licitația era pe finalizare și contractul de proiectare aproape gata de semnat. De atunci, a început dezastrul. În loc să semneze contractul, Grindeanu a decis ilegal (după cum aveau să constate instanțele ulterior) să anuleze licitația. Pretextul? Chipurile, termenul de proiectare era prea lung: trei ani. Grindeanu a lansat altă licitație cu termen de doi ani. A spart și proiectul în 4 loturi (licitația din 2021 era cu un singur tronson). De atunci a trecut 1 an și nu este semnat NICIUN contract. Matematica de clasa I ne spune că nu s-a economisit nimic, iar costul acestei manevre este că proiectarea nu a început nici azi când vorbim”, a transmis Drulă pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Copil de opt luni confirmat cu flurona, la Iași

Potrivit liderului USR, licitaţia lansată de Sorin Grindeanu nu este gata, „sunt contestaţii peste contestaţii şi reevaluări peste reevaluări”.

„Nici licitaţia din 2021 nu e anulată, pentru că instanţele au decis că anularea a fost ilegală. Aşadar avem două licitaţii în paralel, niciun contract semnat şi un an irosit. Asta în condiţiile în care acum un an s-ar fi putut semna contractul pentru întreg proiectul şi astăzi am fi fost în plină activitate de proiectare. Pare de noaptea minţii. Şi este. Un proiect lăsat la cheie, omorât de PSD la Transporturi”, a declarat Drulă.

Președintele USR susține că PNL din Oltenia „tace mâlc” pe acest subiect, iar liberalii din regiune – parlamentari, europarlamentari – „se ascund sub mese”.

„Între timp, PNL-ul din Oltenia tace mâlc. Vajnicii parlamentari şi europarlamentari din Mehedinţi, Dolj, Olt. Mă gândesc la câteva nume, deputatul Ştefan Stoica de la Dolj, ministrul Virgil Popescu de la Mehedinţi, europarlamentarul Marinescu – toţi domnii ăştia îmi scriau mie în 2021 scrisori dramatice în care sărea cămaşa de pe ei pentru autostrada A6 şi acum, când Grindeanu a nenorocit proiectul, se ascund pe sub mese. PSD-ul din Oltenia e şi el bun doar la periat scamele de pe cămaşa lu’ şefu’ de la Timişoara. Doamna Olguţa Vasilescu, vajnică luptătoare, şi-a pierdut glasul când e vorba de A6. Mare şef domnul Grindeanu în PSD, nu merge să i se ceară socoteală”, a afirmat Drulă.

Citește și: Cum și-a securizat Securitatea „turnătorii” înainte și după 1989. Cazul Victor Neumann vs CNSAS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: USR)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...