Drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania, deschis circulației anul viitor

Data:

Drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania va fi deschis circulației în 2024. Deschiderea șoselei va aduce o descongestionare a traficului, iar clujenii nu vor mai fi nevoiți să tranziteze municipiul Turda.

Traseul de circa 5 km DX Tureni va fi deschis circulației cel târziu în ianuarie 2025. Potrivit celor mai optimiste scenarii, drumul de legătură Cluj-A3 va fi inaugurat în decembrie anul viitor, conform asigurărilor făcute de primarul Emil Boc.

Lucrările la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania au început în septembrie 2023, după ce ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru drumul ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania, prin Tureni.

Citește și: Cum își înghit cuvintele pro-rușii din Reni

Edilul Emil Boc a declarat, marți, că proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania avansează potrivit graficului asumat de toate părțile implicate în proiect, de la constructor la CNAIR sau ministerul Transporturilor.

Traseul de circa 5 km, prin Tureni, ar putea fi deschis circulației în decembrie 2024. Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Continuarea în Monitorulcj.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Campania electorală la Stâlpeni: laude versus realitate | Gazeta de Stâlpeni

Campania electorală la Stâlpeni: laude versus realitate. Deși se...

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli | De Brăila

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli,...

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport voluntar | Ziarul de Iași

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport...