Șeful Comisiei de Urbanism din Iași, contract cu unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari

Data:

Șeful Comisiei de Urbanism din Iași, arhitectul Iulian Nicolau, derulează un contract de 150.000 de euro (plus TVA) cu unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din zona Moldovei.

Este cel mai mare contract pe care îl derulează biroul de arhitectură al lui Nicolau, dar consilierul local USR spune că în trecut a avut și contracte mai consistente decât acesta, dar au fost înregistrate pe altă firmă decât cea de acum. „Este un proiect foarte mare, de aceea și suma pare mare. Dar, în realitate, onorariile în domeniul meu sunt foarte mici pentru munca prestată”, spune Iulian Nicolau.

Activitatea firmei sale a crescut spectaculos în ultimii ani, după ce a devenit șeful Comisiei de Urbanism a Consiliului Local.

Citește și: Alegeri în Polonia. Conservatorii de la PiS au câștigat alegerile, dar au pierdut parlamentul

Arhitectul Iulian Nicolau a încasat banii de la firma Kaunu SRL, aparținând unui grup de dezvoltatori din Chișinău. Banii au fost achitați într-o singură tranșă, în iulie anul trecut. Investitorii au construit în Iași proiecte mari, în zona premium, începând cu ansambluri din Tătărași, Copou, apoi Frumoasa și terminând cu Cicoarei, pe Șes Bahlui.

Suma totală primită de biroul de arhitectură este de 851.544 lei (inclusiv TVA), fiind proiectate 9 blocuri turn ce vor fi ridicate într-un ansamblu întins pe trei hectare.

Arhitectul spune că funcția sa de șef al Comisiei de Urbanism nu are nicio legătură cu obținerea acestui contract extrem de valoros: „Nu am pârghii să sprijin acest prooiect mai mult decât orice alt consilier local, mai ales ținând cont că sunt în Opoziție”.

Iulian Nicolau spune că rigorile acestui proiect sunt printre cele mai rigide și că dezvoltarea pe Șes Bahlui, la nivel „greenfield”, evită supraaglomerarea altor cartiere din Iași, asigurând o extindere armonioasă a orașului.

Continuarea în Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...