Drumul morții: un om de afaceri a încercat să facă o pasarelă, dar a aşteptat trei ani avizele

Data:

Ca la fiecare accident grav care are loc pe “drumul morţii” DE583, la nivelul societăţii civile şi politice din Iaşi au loc dezbateri care după câteva zile sunt uitate. De exemplu, în ultimii ani s-a propus construirea unor pasaje pietonale peste Drumul European însă nici măcar unul nu a fost ridicat. De asemenea, la centurile ocolitoare ale localităţilor care ar fi o reală soluţie la fluidizarea traficului, se lucrează într-un ritm insesizabil. În schimb, au fost aduse soluţii de moment, care vor fragmenta şi mai mult traficul.

Accidentul de miercuri din Leţcani în care un camion a lovit un bărbat şi pe cei doi copii ai săi a scos în stradă locuitorii din localitate. Aceştia au protestat ieri pe drumul European, ceea ce a făcut ca ambuteiajul să se întindă până la Avicola, aproape de Metro.

Locuitorii au protestat faţă de indiferenţa autorităţilor de a face ceva pentru a creşte siguranţa rutieră. Primarul din localitate spune că de 18 ani se luptă cu cei de la drumuri pentru a implementa diferite măsuri, care, consideră el, vor diminua riscul producerii de accidente.

Dar, în schimb, măsurile lui vor face ca să crească poluarea iar Leţcani va deveni, ca şi Valea Lupului, o zonă plină cu gaze de eşapament fără a mai aduce în discuţie nervii şoferilor tocaţi în ambuteiaje infernale. De ce? Findcă primăria vrea amplasarea a patru semafoare în Leţcani.

Citește și: Șeful NATO, în vizită la Kiev: „Viitorul Ucrainei este în NATO”

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi aruncă vina pe şofer şi este de acord cu măsurile primarului din Leţcani. Însă centura ocolitoare de la Podu Iloaiei sau cea de la Uricani spre municipiul Iaşi, o să se construiască în „viitorul apropiat”.

În prezent, nimic fezabil, mai ales că are doar un an de când a fost numit din nou director, iar între timp a mai pierdut pasul cu vremurile. „La fiecare accident discutăm aceleaşi chestiuni, iar Compania de Drumuri nu este vinovată că şoferul camionului nu a oprit la trecerea de pietoni.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost inaugurată | Monitorul de Cluj

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost...

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...